Actualitzat 23/7/2019 10:19:54 +00:00 CET

Rufián avisa Sánchez que no doni per feta l'abstenció d'ERC

- Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 23 Jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha avisat aquest dimarts a Pedro Sánchez que no ha de donar per fet que el seu grup s'abstindrà en la primera votació d'investidura que tindrà lloc en acabar els debats del ple i li ha recalcat que té 48 hores, és a dir, fins aquest dijous, per posar-se d'acord amb Unides Podem.

Rufián ha llançat aquest advertiment en la seva contrarèplica al president de l'Executiu central en funcions, després que Sánchez li hagi agraït el "to" de la seva intervenció, anticipés la seva "abstenció" i posés en valor la seva decisió de "no bloquejar" la formació d'un govern.

"Tant de bo en prenguessin nota altres forces que avui es fan dir partits constitucionalistes i amb sentit d'estat", ha reblat Sánchez, que ha contraposat l'actitud dels independentistes a les del PP i Cs.

"Li faré un advertiment, amb el degut respecte: No doni per feta la nostra abstenció", li ha puntualitzat després Rufián, abans d'insistir que encara té temps fins aquest dijous per segellar un pacte amb Unides Podem. "Per nosaltres no serà", ha reiterat, i ha instat Sánchez a "avaluar en la seva justa mesura el gran esforç de generositat" que, ha insistit, estan fent els republicans.

Per la seva banda, el president ha negat haver donat per feta l'abstenció d'ERC, ha assenyalat que només s'ha limitat a fer-se ressò de la resolució de l'Executiva del seu partit en la qual apostaven pel no bloqueig, i ha insistit a agrair el to de Rufián i la seva disposició a facilitar un govern.