Publicat 24/10/2019 11:54:10 +02:00CET

Rufián assegura que l'exhumació de Franco només és el principi de tot perquè "encara se'l vota"

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, atén els mitjans de comunicació en l'acte d'ofrena floral per l'aniversari de l'afusellament de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys, a Barcelona/ Catalunya (Espanya), 15 d'octubre del 2019.
Europa Press TV - Europa Press

MADRID, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat que l'exhumació del dictador Francisco Franco només és el principi de tot un procés de memòria històrica sobre el qual encara queda "moltíssim camí a recórrer" perquè "avui dia encara se'l vota" i això constitueix "un problema greu" a Espanya.

"No es tracta només d'exhumar Franco de la medul·la d'un munt de gent d'aquest país, es tracta d'exhumar Franco d'algunes comissaries, d'alguns jutjats i d'alguns parlaments. El problema no és tant que avui s'exhuma sinó que avui encara es vota Franco i això és un problema", ha insistit Rufián al final d'un esmorzar informatiu d'Europa Press amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

El portaveu d'ERC també ha destacat que aquest dijous és "el primer dia en què l''Arriba Franco' és força transversal i de manera literal". "És la primera ordre democràtica que Franco compleix en 80 anys", ha afegit Rufián als mitjans de comunicació.