Publicat 19/5/2019 14:45:59 +02:00CET

Rovira (ERC): "El PSOE perd la noció del diàleg perquè li fa por la democràcia"

26M.- Marta Rovira: El PSOE Ha Perdut "La Noció Del Diàleg Perquè Li Fa por La Democràcia"
ERC

Forcadell i Bassa donen suport per carta als candidats d'ERC

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que el PSOE ha perdut "la noció del diàleg, perquè li fa por la democràcia", i els ha retret donar lliçons de diàleg quan van ser necessaris per aplicar l'article 155 de la Constitució per cessar el Govern de la Generalitat i per menysprear el Parlament, segons ella.

En una intervenció des de Ginebra a l'acte central d'ERC al costat del Mercat de Sant Antoni de Barcelona, ha criticat els socialistes per voler construir el diàleg a través d'"amenaces i repressió", després que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, anunciés un recurs al TC pel veto del Parlament al fet que ell fos senador.

"Són la crossa del feixisme, perquè la dreta els ha robat la cartera idelógica. No són prou valents per trencar definitivament amb el règim del 78", i ha recordat que sempre els havien dit que sense violència es podia parlar de tot, però creu que es va abandonar aquesta idea quan el soberanisme es va fer majoritari.

També ha afirmat que, si el PSOE vol ser una força homologable a nivell europeu, hauria de respectar el resultat de les urnes a Catalunya: "Sempre ens deien que sense violència es pot parlar de tot. Això els anava bé quan l'independentisme era minoritari, però ara resulta que el seu 'Es podrà parlar de tot' s'ha transformat en més repressió".

FORCADELL I BASSA

En el mateix acte s'han llegit dues cartes signades per l'ex-presidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa: Forcadell ha defensat el líder i candidat d'ERC a les europees, Oriol Junqueras, com a "símbol de lluita, resistència, defensa de llibertats i del dret a l'autodeterminació".

Bassa ha enviat el seu suport i energia a tots els candidats d'ERC, tant a les municipals com a les europees, i ha insistit en omplir les urnes de groc i lila, així com treballar per una societat feminista i igualitària: "La victòria als municipis farà que la suma de tots ells construeixi la república".