Actualitzat 15/9/2020 10:34:18 +00:00 CET

Marta Rovira, sobre la inhabilitació de Torra: "Per favor, acordem la data de les eleccions"

Marta Rovira durant una videoconferència en el 28è Congrés Nacional d'ERC. Barcelona, Catalunya (Espanya), 21 de desembre del 2019
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Critica que "està sent difícil trobar amb qui parlar" per pactar la resposta al Suprem

BARCELONA, 15 set. (EUROPA PRESS) -

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha demanat aquest dimarts als partits independentistes que acordin la data de les eleccions catalanes davant la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra: "Per favor, acordem la data de les eleccions i que sigui la que mes convingui al país i la que permeti després sortir amb una coalició forta que assumeixi aquest 'mentrestant' molt dur i posi els fonaments de la república".

En una entrevista de Ser Catalunya que ha recollit Europa Press, ha insistit que deixar passar el temps i esperar que el Suprem emeti la sentència sobre la inhabilitació de Torra, com defensa JxCat, suposa que "el domini de l'agenda política el tingui el TS", per la qual cosa considera que cal pactar la data dels comicis.

Sobre si és millor tenir un president elegit en unes eleccions o un que substitueixi Torra, Rovira ha contestat que en un moment de crisi per la pandèmia Catalunya ha de tenir un govern fort: "No podem generar més desgovern en aquest moment i, per tant, el que sigui més efectiu per tenir un govern fort amb un president al capdavant".

També ha criticat que "està sent realment difícil trobar amb qui parlar" de JxCat per poder consensuar com respondre a la inhabilitació del president del Govern.

"És realment difícil. Tothom té molt bona voluntat i això no ho nego, però tampoc no negaré, perquè crec que és evident i públic i no faria cap favor, que està costant. Està sent realment difícil trobar amb qui parlar, amb qui acordar i amb qui poder travar un escenari que permeti respondre a aquesta situació".

Malgrat que assegura que té molts interlocutors i parlen amb moltes persones de JxCat, ha retret que molts cops tenen "més informacions a través de cròniques periodístiques" que de les reunions que mantenen entre els socis de govern.

Contador