Actualitzat 24/09/2014 11:55

Rosell titlla de "catastròfica" la gestió econòmica a Catalunya els últims anys

Joan Rosell (Presidente de la CEOE)
EUROPA PRESS

MADRID, 24 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la CEOE, Joan Rosell, ha criticat que la gestió econòmica que s'ha portat a terme a Catalunya els últims anys "no ha estat dolenta sinó que ha estat catastròfica", pel que ha assenyalat que "algú ha d'analitzar" i "algú ha de dir com ho han fet per fer-ho tan malament".

Així s'ha expressat en una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press, en què Rosell ha explicat que mentre que durant el govern del tripartit Catalunya tenia un deute de 10.000 euros, ara puja a un total de 60.000, i ha afegit que de tot el deute, el 50 % "està en mans de l'Estat espanyol" i que si el Govern espanyol es negués a renovar aquest acord, "l'invent s'acabaria".

Tot i que el deute està baixant, creu que "sense l'ajuda d'Espanya, considerant que Catalunya és una part important d'Espanya, tindria unes possibilitats de finançament molt més petites i uns costos més alts".

Pel que fa a l'àmbit empresarial a Catalunya, el president de la CEOE ha puntualitzat que la "preocupació" no només existeix a la regió, sinó també fora d'ella: "Crec que en aquest moment hi ha una preocupació important que alguna cosa del tauler que estava consolidada està fallant, per tant la preocupació és evident", ha assenyalat.

Preguntat per la possibilitat que CaixaBank i Banc Sabadell se n'anessin de Catalunya si aquesta s'independitzés, ha remarcat que "si alguna d'aquestes institucions financeres estiguessin fora de l'òrbita del BCE, no podrien ser servides, ajudades ni finançades pel BCE i això seria un handicap per a aquestes empreses".

"ES TRENCA L'INVENT"

Respecte a la proposta de Podem que es prohibeixi acomiadar treballadors a empreses amb beneficis, Rosell ha afirmat: "Si ens apartem de les regles del joc existents en el món lliure, ens n'anirem del món lliure". En aquest sentit, ha afegit que aquells països que no tenen llibertat, tant política com econòmica, "s'han convertit més pobres" i que "en el moment que s'altera alguna d'aquestes potes, es trenca l'invent".

"Crec que cal abaixar les aigües, cal explicar moltíssim, hi ha un dèficit d'explicacions brutal, increïble, i la gent al final és sensata però per això cal explicar-li les coses cada dia", ha subratllat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés