Publicat 11/02/2014 12:13

Rosell avisa que la independència seria "una destrossa de les relacions humanes" amb Espanya

El presidente de la CEOE, Juan Rosell
EUROPA PRESS

"La majoria dels catalans no ens en volem anar ni ens n'anirem d'Espanya"

MADRID, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la CEOE, Juan Rosell, s'ha mostrat contrari a la independència de Catalunya perquè seria un "destrossa important de les relacions humanes" i també econòmiques, tant per als catalans com per a la resta dels espanyols, i ha assegurat a més que aquesta és l'opinió més estesa.

"La majoria dels catalans no ens en volem anar ni ens n'anirem", ha assegurat el president de la patronal.

"Vivim a Europa i ens hem de sentir cada vegada més europeus. La clau europea és decisiva per a la situació de Catalunya", ha afegit durant la seva intervenció de la jornada 'Diàlegs d'Internacionalització', organitzat per DHL.

"És molt millor junts [...] No la veig (la independència) ni des del punt de vista pràctic ni teòric. Seria una destrossa important de les relacions humanes a Catalunya i Espanya i, per descomptat i d'una manera molt més important, econòmicament", ha afegit.

Des d'aquest plantejament, ha instat, tot i això, a caminar pel camí del diàleg per solucionar una situació que ha qualificat de "molt complicada i complexa".

En aquest punt, ha avisat que el sentiment independentista i de "desafecció" ha crescut de manera important a Catalunya durant l'últim any, també entre els empresaris.

Però ha atribuït aquesta situació que "els representants polítics catalans no acaben de saber com explicar a la resta d'Espanya el que està passant a Catalunya", mentre que a Madrid tampoc se sap explicar la situació a la capital.

Tot això, alhora que "els que més es passen de la ratlla són els que més surten als mitjans de comunicació", ha assenyalat.

COM A ESCÒCIA

En aquest diàleg, que Rosell ha instat a mantenir, ha posat com a exemple el dels empresaris escocesos que, segons ha explicat, han estat capaços de posar sobre la taula les conseqüències econòmiques d'una separació deixant a una banda les qüestions polítiques.

Per la seva banda, ha assenyalat que "segurament caldria fer un nou mapa" en relació amb el finançament autonòmic, com també fer un Senat que realment serveixi per coordinar les comunitats autònomes.

La clau, ha dit, és que tots els territoris han de ser tractats de la mateixa manera: "Els senyors del nord, del sud, de l'est i de l'oest han de ser tractats igual. Hem d'aportar impostos tots i rebre serveis tots", ha rematat, per postil·lar que, tot això, preservant la necessària i absolutament imprescindible solidaritat entre les zones més riques i les més pobres.

"Hem d'abordar-ho de davant, amb números i amb tota la informació de les balances fiscals", ha sentenciat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés