Rosa Díez demana el vot per Casado en un acte del PP a Barcelona: "Vull que guanyis les eleccions"

Publicat 6/11/2019 18:32:16CET
La fundadora d'UPyD, Rosa Díez fulleja la Constitució Espanyola durant la seva intervenció en l'acte de campanya del Partit Popular al Museu d'Història de Barcelona (Espanya), a 6 de novembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

L'exfundadora d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) i exdirigent del PSOE, Rosa Díez, ha demanat el vot per al líder del PP, Pablo Casado, en les eleccions generals que se celebren diumenge vinent: "Vull que guanyis les eleccions", ha afirmat.

Així s'ha pronunciat Díez en un acte organitzat pel PP a la sala Martí L'Humà del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), situat just el costat del saló del Tinell, on han intervingut també Pablo Casado, la portaveu el PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, i el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández.

Casado ha defensat l'esperit d'Espanya Suma i ha assenyalat que aquest no era un "acte de partit". No obstant això, poc després Rosa Díez, que s'ha definit com una ciutadana "sense carnet" però "no neutral", ha assegurat que ella sí que pensava que era un acte de partit i que havia assistit perquè "vol".

Després de defensar l'"agrupació" del constitucionalisme per "defensar la democràcia, Díez ha carregat durament contra l'actuació a Catalunya de Pedro Sánchez i José Luis Rodríguez Zapatero. Dit això, ha demanat el vot per al PP en les generals d'aquest diumenge.

PP

Díez, que ha ensenyat un exemplar de la Constitució, ha justificat el seu suport al PP dient que en les eleccions del 10 de novembre el que està en joc no és un partit d'esquerres o dretes en el govern "sinó l'ordre constitucional, la democràcia, la llibertat i aquests articles de la Constitució que són sagrats i innegociables".

A més, ha dit que ha participat en el míting perquè la formació política "ha après dels seus errors del passat i no tornarà a caure en l'apaivagament del nacionalisme per garantir la igualtat entre tots els espanyols".

Díez també ha fet una crida a no renunciar a ser provocadors i ha defensat que cal sortir al carrer per recuperar l'espai públic: "Si no sortim els que som una mica coneguts, com sortiran amb llibertat els ciutadans anònims, que estan esperant que els donem exemple i que ens arrisquem".

Ha afirmat que Sánchez és el candidat dels enemics d'Espanya i ha dit que està dolguda perquè no ha sortit cap veu des de dins del PSOE que li ho digui.