Publicat 19/09/2020 16:30

Ros (UGT) i Pacheco (CC.OO.) reclamen al Govern que perllongui els ERTE

(I-D) El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, i el secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, a Barcelona, Catalunya
David Oller - Europa Press

   BARCELONA, 19 set. (EUROPA PRESS) -

   El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco, han reclamat al Govern central aquest dissabte que perllongui els expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTE).

    En roda de premsa després de reunir-se amb la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, Ros ha afirmat que "es fa imprescindible la renovació de l'acord dels ERTE" perqu no hi hagi destrucció d'ocupació i que hi hagi protecció social per als aturats.

   Per la seva banda, Pacheco ha instat al fet que es perllonguin les mesures de protecció social: "Per a la negociació que tenim damunt de la taula, crec que que hauríem de fer tot el possible perqu aquesta setmana puguem arribar a un acord sobretot en relació als ERTE".

CAMIL ROS

   Per a Ros, la crisi econmica i sanitria ha de tenir polítiques estratgiques fins a finals de 2021: "Tot ho fem perqu no hi hagi destrucció d'ocupació i perqu hi hagi la protecció social de la gent que ja ha perdut el seu treball".

   A més de la renovació dels ERTE --que ha reclamat que es mantinguin encara que sigui amb matisos--, ha considerat "imprescindible" donar cobertura als treballadors en relació a la llei del teletreball i a la baixa per coronavirus.

   "Que tinguem un paraigua i que no hgim d'estar contínuament discutint i improvisant", mentre que ha considerat que els sindicats poden ajudar a donar estabilitat.

   També ha assegurat que "hi ha empreses i multinacionals que estan aprofitant la situació de la crisi sanitria" per acomiadar treballadors, i ha recordat que les regions turístiques de Catalunya han estat les més afectades aquest estiu.

JAVIER PACHECO

   Pacheco ha dit estar "molt preocupat per la protecció sanitria i econmica de les persones, i pels efectes de la transformació que s'est produint de manera accelerada del model productiu".

   "Tenim un mercat de treball a Catalunya que est sofrint la crisi d'una manera molt presencial en comparació dels altres territoris de l'Estat", la qual cosa segons ell es deu a la importncia del sector turístic i de l'industrial.

   Per aix, ha considerat necessari "seguir mantenint les figures de protecció social" aplicades durant la crisi del coronavirus, i ha demanat donar una resposta clara per superar les incerteses que té la ciutadania, en les seves paraules.

   També ha indicat que els canvis organitzatius en els llocs de treball han comportat un increment dels índexs de sinistralitat en les empreses: "És conseqüncia d'una certa laxitud en la vigilncia i el seguiment per part de les empreses en les mesures de prevenció de riscos laborals".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés