Publicat 26/8/2020 13:28:38 +02:00CET

Ros (UGT) demana eleccions a Catalunya i aprovar uns nous Pressupostos al Congrés

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, ha demanat la convocatòria "imprescindible" d'eleccions a la Generalitat, i l'aprovació d'uns nous Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) al Congrés.

Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica aquest dimecres, en la què ha fet la tradicional valoració davant l'inici del nou curs, aquest any marcat per la crisi del coronavirus.

Ros ha defensat que els PGE han de ser socials, sense retallades i amb inversions per recuperar drets laborals perduts des de fa anys, a més de cobrir els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i l'ingrés mínim vital (IMV).

El representant sindical ha criticat la "improvisació política" dels diferents executius en la gestió de l'emergència sanitària, que està deixant cada vegada a més persones sense treball i sense ingressos.

Per a ell, la política està "immersa en una campanya electoral permanent", cosa que no ajuda per res a la reactivació de l'economia i a que la caiguda del PIB no sigui tan significativa.

En aquest sentit, ha censurat els "discursos alarmistes" del Govern, que amenacen amb el confinament si la ciutadania no compleix, ja que considera que no contribueixen a generar confiança en la recuperació.

CONTRACTE AMB FERROVIAL

Preguntat pel contracte de la Conselleria de Salut amb Ferrovial, que continua vigent, Ros ha remarcat que és "un exemple més de la improvisació" del Govern.

"Creiem en les polítiques públiques i no en les subcontractacions", ha defensat, per la qual cosa ha sostingut que aquest servei de rastreig l'ha d'assumir la Generalitat, sense acomiadaments, absorvint en plantilla els treballadors que l'estan fent.

Contador