Publicat 24/8/2019 12:17:25 +02:00CET

Ros (UGT) demana a Aena que s'impliqui en la negociació amb Iberia

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, en l'Aeroport de Barcelona.
EUROPA PRESS

Els treballadors reclamen a l'empresa que faci fixos empleats temporals per negociar

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 24 ago. (EUROPA PRESS) -

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, ha demanat aquest dissabte a Aena que s'impliqui en la negociació dels treballadors de terra d'Iberia amb l'empresa i ha dit que desitgen una reunió amb l'aerolínia per acabar "aviat" amb el conflicte laboral.

En declaracions als periodistes a l'aeroport de Barcelona, Ros ha dit que Aena ha d'implicar-se perquè és "responsable d'un aeroport que és la porta d'entrada del turisme" a Barcelona.

"Exigim que s'impliquin perquè estem davant una situació de precarietat i de temporalitat que es pot solucionar sense costos per a l'empresa", ha insistit.

Ros ha demanat "actitud valenta" a Aena com a responsable de la gestió i la qualitat de la infraestructura, i també ha criticat que Iberia no ha fet cap moviment fins ara.

El portaveu d'UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, ha dit que per negociar amb l'empresa demanen que els informin del nombre de treballadors temporals que seran fixos i quan es farà el canvi.

En declaracions als periodistes a l'aeroport de Barcelona, Minguillón ha dit que consideren "excessius" els serveis mínims que s'han decretat, però que els respectaran.

GIRONA

Sobre l'anunci que Ryanair tancarà la seva base a Girona, Ros ha dit que es tracta d'una mala notícia i ha emfatitzat que Aena també és responsable d'aquest aeroport.

Ha demanat aeroports de qualitat, amb treballadors en condicions dignes i "que els concursos públics no siguin de precarietat i explotació laboral".