Actualitzat 19/06/2015 12:41

Romeva (Òmnium) creu que la ruptura de CiU "clarifica" el 27S

Jorsi Sànchez, J.Sabaté (ANC), M.Casals, R.Romeva (Òmnium)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

El responsable de la campanya de la plataforma 'Ara és l'hora' d'Òmnium Cultural, Raül Romeva, ha considerat aquest divendres que la ruptura de CiU "clarifica" l'espai polític amb vista a les eleccions del 27S.

En una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, Romeva ha indicat que "ara la gent que vulgui votar en clau d'un país nou sap que té una opció i que l'altra farà una altra cosa".

Per a Romeva, aquesta ruptura demostra que el 27S "girarà al voltant de la qüestió independentista" i permet que, a l'hora d'anar a votar, la ciutadania sàpiga en aquest tema tan important què faran uns i altres.

Sobre si la independència ha trencat partits, ha reflexionat que la societat s'ha resituat en un debat i els partits, com a instruments que representen la societat, es redefineixen quan aquest tema agafa protagonisme, "és normal i democràtic que passi".

Ha assegurat que no l'han contactat perquè formi part de l'anomenada 'Llista del president' i ha descartat concórrer a la llista d'un partit el 27S: "Vaig deixar clar molt clar que no tenia intenció, d'aquí fins al 27S, de participar en un projecte polític partidista".

Sobre la possibilitat que l'esquerra repeteixi l'experiència de BComú a nivell català amb vista al 27S amb 'Catalunya en comú', Romeva ha destacat que "d'entrada BComú s'ha demostrat que ha funcionat. Els partits són elements funcionals per a la societat i és bo que s'adaptin".

MACROENQUESTA

Romeva ha explicat que la campanya 'Ara és l'hora' d'Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest estiu tindrà una macroenquesta a 1,2 milions de persones que permetrà "que la gent que té dubtes les pugui expressar sense sentir-se jutjada ni etiquetada i poder donar resposta".

"Ens passem el dia especulant sobre el que vol la gent: preguntem-li", ha apostat, a més de detallar que per a aquesta enquesta tenen 100 telèfons que poden acollir fins a 400 persones al dia, de manera que necessitaran molts voluntaris.

"En la mesura que vas aconseguint informació, la teva opinió canvia, hi ha gent que ja ha desconnectat del que significa el marc mental de l'Estat, però no ha connectat de manera que significa fer un estat nou", ha argumentat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés