Publicat 29/5/2019 17:21:21 +02:00CET

Romeva lamenta que l'"autoritarisme torni a guanyar la democràcia" després que el Senat el suspengui com a senador

Diari de Sessions del Senat omet el 'que es foti' d'Hernando a Romeva i inclou les fórmules en català i basc
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El senador d'ERC, Raül Romeva, ha lamentat que l'"autoritarisme torni a guanyar la política i la democràcia" després que la Mesa del Senat l'hagi suspès de les seves funcions com a senador en estar d'acord amb l'informe dels lletrats de la Cambra alta, en el qual es determina que "resulta indubtable" l'aplicació de la Llei d'Enjudiciament Criminal a Romeva.

"Acabo de ser suspès de les meves funcions de senador per 6 vots a favor i 928.722 en contra. A l'Estat, l'autoritarisme torna a guanyar la política i la democràcia", ha destacat Romeva en el seu perfil de Twitter.

Romeva, que es troba en presó preventiva pel judici del procés, va obtenir un escó al Senat després de presentar-se com a cap de llista d'ERC el passat 28 d'abril quan es van celebrar les eleccions generals. El 21 de maig, quan es va constituir la Cambra alta, va jurar el càrrec com a senador; i dilluns passat --dos dies abans que la Mesa hagi decidit suspendre'l-- es va presentar de manera oficial la formació del grup parlamentari d'ERC, a la qual que pertanyia Romeva.

Amb la suspensió de caràcter retroactiu del polític català, ERC es queda sense els deu senadors necessaris per poder formar grup parlamentari. El partit català té no obstant això quatre senadors més que no va inscriure en el seu grup, perquè ha decidit prestar-los a Junts per Catalunya perquè, al seu torn, pugui formar grup, una pràctica habitual a la Cambra alta.

Però després de la decisió d'avui, la Mesa ha atorgat a ERC cinc dies més perquè pugui recompondre el grup. No obstant això, la portaveu d'ERC, Mirella Cortès, no ha volgut confirmar que poden recuperar aquest desè escó i recompondre així el grup. S'ha limitat a dir que estudiaran "totes les possibilitats" i ha situat el que ha passat en "el clima de repressió a Catalunya". "El primer dia aquí i estan vulnerant els drets polítics dels senadors", ha afegit.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) recomana no anar als horts municipals per evitar contagis

 3. 3

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 4. 4

  ERC crea un grup de treball per a la "reconstrucció del país" després de la pandèmia

 5. 5

  Moren tres persones en un accident amb dos camions i un cotxe a Cornellà