Romeva diu que la Generalitat està "al 100%" preparant la independència

Actualitzat 1/4/2016 9:46:06 CET
El conseller de Asuntos Exteriores, Raül Romeva
EUROPA PRESS

Lamenta el "bloqueig institucional" de l'Estat a l'ajuda a refugiats

   BARCELONA, 1 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha assegurat que la Generalitat "està amb la maquina al 100%" creant les estructures d'Estat necessàries en cada Conselleria per preparar la independència de Catalunya.

   En una entrevista aquest divendres en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha apuntat que estaran llistes en els 18 mesos previstos després de les eleccions catalanes del 27 de setembre, i ha afirmat: "Tenim molt clar que en aquest moment és la prioritat".

   Sobre la relació entre JxSí i la CUP, ha dit que és bona, ja que "la relacions amb la societat que vol caminar en aquesta direcció, amb els matisos que pertoquen, sempre és i serà molt bona".

GOVERN

   Romeva ha explicat que no s'ha pogut reunir amb el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, i ha lamentat que el Govern espanyol ha tingut poca altura de mires al no col·laborar, segons la seva opinió, amb la Generalitat en catàstrofes com l'accident d'autocar de Freginals (Tarragona) i els atemptats de Brussel·les.

   Després de ser preguntat sobre si l'Estat va intentar impedir que Puigdemont es trobés amb el primer ministre italià, Matteo Renzi, després de l'accident de Tarragona, Romeva ha dit que "és tristament cert, i és un exemple més de la gravetat" del moment.

REFUGIATS

   Romeva ha lamentat el "bloqueig institucional" de l'Estat a l'ajuda a refugiats, i ha assenyalat que a Catalunya la ciutadania catalana està responent amb solidaritat tot i que ha criticat que el Govern espanyol impedeix que es pugui fer més.

   El conseller ha recordat que a més de les 1.800 places ja disponibles a Catalunya, la comunitat està preparada per rebre a 4.500 persones en un termini de dos anys.

   Ha criticat la "reacció pública de certa indignació" de la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, a la carta que Puigdemont va enviar al comissari europeu d'Immigració de la UE, Dimitris Avramopoulus, per oferir-se a acollir a refugiats, i ha afegit que no han rebut resposta.