Romain Fornell, Bernard Bach i Oscar Manresa s'uneixen al 'Xef's Table' d'Andorra

X
EUROPA PRESS
Publicat 2/4/2019 20:26:27CET

Proposen cuina francocatalana "de producte" en sis barres temàtiques

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

Els cuiners Romain Fornell, Bernard Bach i Oscar Manresa han unit cuina "de producte" francesa i catalana, posant l'accent en la matèria primera i la seva excel·lència, a Xef's Table, un nou restaurant amb sis barres temàtiques a Andorra La Vella.

Fa dos anys, l'empresària joiera Rosa Pons va proposar a Fornell obrir un espai de restauració a l'edifici The Embassy, i ell va unir forces amb els altres dos cuiners fins a il·luminar una carta conjunta: "Cada barra té el millor de tots els nostres restaurants", ha declarat Manresa a Europa Press.

Manresa, del barri barceloní de la Barceloneta, ha destacat que Fornell i Bach són dos "cuiners estrellats" --en referència a les seves estrelles Michelin-- que han aportat al projecte el seu rigor i la seva experiència culinària francesa, mentre que ell ha afegit el toc espanyol i mediterrani.

"Ho hem ficat tot en una coctelera i ha sortit Xef's Table", amb una cuina coronada pels sabors de muntanya i hivern que associen a Andorra i en la qual han posat especial cura en la matèria primera, cuidant la seva traçabilitat, ha destacat Bach en una atenció als mitjans al local, un lloc que recorda a les paradetes d'un mercat.

La barra dedicada als crus és "un reflex de la Boqueria ampliat amb tàrtars", explica Manresa: entre altres productes, hi ha ostres al natural de Jöel Dupuch, ostres fredes i calentes --han venut més de 4.140 en dos mesos, segons un marcador--, cranc rei, caviar, llobarro al xili i tonyina vermella amb alvocat.

Una altra barra està dedicada a especialitats del sud-oest francès i ibèrics, conill amb foie-gras, pernil de gla i foie-gras d'ànec micuit amb figues confitades, en què Bach ha recalcat la importància de de la procedència i la cura dels productes.

VAQUES DEL PALLARS

El 'Bar-Bq' té un forn amb llenya i una cava de maduració de carns, en què passen unes 45 dies peces de boví de la raça Salers que procedeixen de ramaders del Pallars (Lleida) i són ecològiques; i peixos com la tonyina vermella, a més del llamàntol blau.

En 'La Fromagerie' poden trobar-se un centenar de varietats de formatges artesans; i completen la carta la rebosteria francesa de 'La Pâtisserie' i una selecció de vins i còctels.

ELS TRES CUINERS

La cuinera andorrana Claudia Coma s'encarrega de coordinar les barres: "És la cuinera executiva" que porta a la realitat el guió escrit pels tres xefs en aquest restaurant de l'avinguda Meritxell, ha explicat Manresa.

Romain Fornell (Tolosa, 1976) va aprendre a diversos restaurants gals fins a ser el més jove a aconseguir un estrella Michelin, el 2001 gràcies al restaurant La Chaldette, i posteriorment, el 2004, va rebre una altra pel barceloní Caelis.

Bernard Bach (Tarn et Garonne, 1961) es va criar en un entorn gastronòmic i amb 13 anys va començar a servir taules al restaurant familiar; després de passar per diversos establiments, va aconseguir una estrella Michelin al restaurant corso Belvedere de Porto Vecchio, i va rebre dos més per Le Puits Saint Jacques, de Pujadran (França).

I Oscar Manresa (Barcelona, 1962) va desenvolupar les seves habilitats com a cuiner a La Barceloneta, i després de fundar La Torre d'Alta Mar, ha estat al capdavant d'altres restaurants, com a Casa Guinart --a la Boqueria--, el 99, El Altar i el Kauai a Gavà (Barcelona); al costat de Fornell és copropietari de Casa Leopoldo i Casa Tejada; i l'any passat va publicar el seu primer llibre, 'La meva Boqueria'.

Contador
L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.