Roldán (Cs) afirma que el socialisme "s'ha esborrat del constitucionalisme"

Publicat 26/10/2019 16:11:46CET
Acte de la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, a la plaça de Catalunya de Barcelona, el 26 d'octubre de 2019.
CS

BARCELONA, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha dit aquest dissabte que "el Partit Socialista s'ha esborrat del constitucionalisme", després que el PSC no donés suport a la moció de censura al president de la Generalitat i que tampoc donés suport a una moció de Cs a l'Ajuntament de Barcelona.

Durant un acte a la plaça Catalunya de Barcelona, ha destacat que el grup municipal va veure rebutjada divendres una moció perquè l'Administració es personi com a acusació particular en tot procés judicial que faci falta "perquè siguin els violents els qui hagin de pagar fins a l'últim cèntim del que costi reparar Catalunya", en al·lusió als avalots després de la sentència de l'1-O.

Ha criticat que votessin en contra els partits independentistes, BComú ("la crossa del separatisme") i el PSC, que comparteix govern municipal amb el grup de l'alcaldessa, Ada Colau.

"De nou el Partit Socialista donant l'esquena als constitucionalistes", ha lamentat, i ha acusat el líder del PSC, Miquel Iceta, de donar ales a l'independentisme per no donar suport a la moció de censura de Cs contra el president Quim Torra.

Sobre els avalots i la resolució del Parlament després de la sentència de l'1-O, ha conclòs que els partits independentistes "porten la insurrecció als carrers i de nou porten la insurrecció al Parlament", amb una resolució contrària al TC i que pot ser constitutiva de delicte, ha dit.

PARTITS "QUE VOLEN REPETIR EL COP"

Per això, considera que hi ha partits "que volen repetir el cop" de 2017, i els ha acusat de criminalitzar els Mossos d'Esquadra i la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per la seva actuació davant els avalots.

Roldán ha defensat que l'actuació policial va servir per "protegir tots els catalans davant els radicals" en uns dies que ha qualificat de negres per a Catalunya.

AMB L'ACTUACIÓ POLICIAL I LA CIUTADANIA

I ha destacat tot allò que ha fet Cs en els últims dies: estar "amb les autèntiques víctimes de tot això, amb els catalans que estan sofrint l'assetjament dels totalitaris".

També han estat --ha dit-- amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, per donar-los les gràcies, i amb veïns i comerciants afectats pels avalots, per solidaritzar-se amb ells.