Publicat 13/3/2019 14:06:08 +01:00CET

Roger Torrent demana als grups abordar les renovacions dels organismes que depenen del Parlament

Reunions sobre la renovació d'rgans depenents del Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat aquest dimecres als grups abordar les renovacions dels organismes que depenen de la Cambra catalana els integrants de la qual tenen el mandat caducat.

Ho ha dit en un comunicat, després d'haver encetat una ronda de contactes amb representants de Cs, JxCat, ERC, el PSC, els comuns, la CUP i el PP per mirar de tractar aquest assumpte.

En aquests moments el Parlament té pendent renovar, en alguns casos des de fa anys, 106 crrecs d'una trentena d'organismes els membres dels quals són elegits per la Cambra catalana a proposta dels grups.

Per elegir aquests crrecs, els grups han de proposar candidats i el Parlament ha de validar-los, per el principal obstacle és que en alguns casos cal una majoria qualificada, i els partits no es posen d'acord en perfils que generin consens.

Algun dels casos més significatius pendents de renovar és el Consell de Garanties Estatutries, l'rgan consultiu de la Generalitat: dels seus sis membres, quatre tenen el mandat caducat i un cinqu va deixar el crrec --Joan Ridao, per ser lletrat del Parlament--.