Publicat 1/7/2020 17:26:24 +02:00CET

Rodríguez (PP) acusa la Generalitat d'actuar "com a pollastre sense cap"

El diputat del PP en el Parlament Santi Rodríguez (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

Demana a Torra que convoqui eleccions

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El diputat del PP en el Parlament Santi Rodríguez ha criticat la gestió de la Generalitat durant la pandèmia del coronavirus i ha reclamat al president, Quim Torra, que convoqui eleccions el més aviat possible: "La sensació és que el Govern ha actuat com un pollastre sense cap".

"Més polítiques socials, més impuls de l'economia i menys 'procés'", ha reclamat Rodríguez com a mesuris davant la crisi sanitària en la seva intervenció en el ple monogràfic al Parlament sobre la pandèmia del coronavirus.

Ha insistit que l'àmbit de la salut és, al seu judici, fonamental i ha criticat que encara no s'ha recuperat la inversió que hi havia el 2010, un fet que ha atribuït a "sis anys de creixement econòmic i quatre sense Pressupostos".

De cara a futurs brots, ha demanat garantir materials de protecció per als professionals, protocols d'actuació "sobretot en residències", evitar que ningú deixi de rebre la sanitat que mereix i un pla de xoc per fer front a les llistes d'espera d'altres intervencions no relacionades amb el Covid-19.

En clau econòmica, ha demanat un impuls, ja que la indústria ha quedat tocada, "encara més amb la marxa de Nissan" de Catalunya, així com el turisme i el comerç, que han estat completament parats durant la pandèmia, per la qual cosa ha advertit de conseqüències en aquests sectors.