Publicat 15/11/2019 11:52:47 +01:00CET

Rodrigo Lanza, declarat culpable d'un delicte de lesions amb imprudència i resultat de mort

Rodrigo Lanza, l'acusat del crim en què va morir Víctor Lainez el desembre del 2017, en el jucio a Saragossa/Aragó (Espanya), 4 de novembre del 2019.
Fabián Simón - Europa Press

SARAGOSSA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

El tribunal popular que ha jutjat Rodrigo Lanza a l'Audiència Provincial de Saragossa ha declarat l'acusat culpable d'un delicte de lesions amb imprudència i resultat de mort, que va costar la vida a Víctor Lainez el desembre del 2017.

Es tracta de l'anomenat 'crim dels tirants' perquè la víctima mortal duia aquesta peça amb els colors de la bandera d'Espanya quan van passar els fets, que van tenir lloc la matinada del 8 de desembre del 2017, al bar Tocadiscos de Saragossa.

El judici va començar el passat 4 de novembre amb les intervencions de la fiscal, els advocats de l'acusació i la defensa, així com de l'acusat, qui només va respondre les preguntes del seu advocat. La vista es va allargar fins aquest dimarts, en què van comparèixer 16 perits i 34 testimonis. El jurat ha estat format per nou persones i ha deliberat al llarg d'aquest dimecres i dijous.

El Ministeri Fiscal, l'acusació particular que exerceix la família de Lainez, i l'acusació popular que representa Vox, han sol·licitat una pena de 25 anys de presó per assassinat amb els agreujants de traïdoria i motivació ideològica. Per la seva banda, l'advocat de la defensa, Endika Zulueta, sol·licitava l'absolució.