Publicat 28/8/2020 16:42:54 +02:00CET

Rodalies es veurà afectada de nou aquest cap de setmana per les obres a Sants

Un tren de Rodalies (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

Es tancarà el túnel de Passeig de Gràcia, com es va fer amb el de Plaça Catalunya fa una setmana

BARCELONA, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

La circulació dels trens de Rodalies es veurà afectada de nou aquest cap de setmana pel tancament del túnel de Passeig de Gràcia, a causa de les obres de reconfiguració de les vies en l'estació de Sants.

Els títols de transport de Rodalies seran vàlids per fer transbord a les estacions de metro de Barcelona, segons ha informat Renfe en un comunicat aquest divendres.

L'operador ferroviari ha reprogramat els seus serveis per garantir la mobilitat dels usuaris i ha destinat més de 100 treballadors d'informació i atenció al client a les estacions que gestiona a Barcelona.

En concret, per completar la primera fase de les obres, que configuraran la nova capçalera nord a Sants, Adif ha programat un tall al túnel de Passeig de Gràcia aquest cap de setmana, després de fer el mateix amb el túnel de Plaça Catalunya a l'anterior.

Els línies de Rodalies que es veuran afectades aquest dissabte i diumenge seran la R2 Sud, que començarà i acabarà a Sants, i la R2 Nord, que modificarà els seus horaris i circularà desviada parant a Plaça Catalunya, sense aturar-se a Arc de Triomf i reprenent el seu trajecte habitual a l'estació del Clot-Aragó.

Aquest mateix cap de setmana la R3 limitarà el seu recorregut entre Sant Andreu Arenal i Puigcerdà (Girona); els trens regionals de la R11 modificaran els seus horaris i tindran com origen i final l'estació de Barcelona Estació de França, i les línies R13, R14, R15, R16 i R17 ho faran a la de Sants, sense parar a les estacions de Passeig de Gràcia i Estació de França.

ALTRES AFECTACIONS

Les obres de Sants també han afectat als trens de llarga distància que circulen per ample convencional, els Intercity, que modificaran el seu recorregut a partir del dilluns que ve.

Els trens Intercity passaran a sortir per les vies d'alta velocitat de Sants fins al cambiador de La Boella i recuperaran el seu servei habitual a Cambrils (Tarragona).

En ambdós sentits, aquests trens de llarga distància es pararan en l'estació de Camp de Tarragona i no en la de Tarragona a partir del 31 d'agost.

OBRES A SANTS

L'estació de Sants s'està remodelant per adaptar l'esquema de vies d'estacionament d'ample convencional de l'estació, amb l'objectiu de disposar de quatre vies per a la parada dels trens que accedeixen a la terminal, per cadascun dels dos túnels d'accés, segons va explicar Adif.

Aquest projecte, conegut com 4+4, permetrà optimitzar i flexibilitzar la capacitat de la infraestructura i de l'explotació al nucli central de la xarxa ferroviària de Barcelona, amb una inversió superior als 8,9 milions d'euros.

La primera fase de les obres per al nou esquema de vies a Sants, que es completarà aquest agost amb els talls dels túnels de Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya, consisteix a donar de baixa la via 9 de l'estació, a la capçalera nord, i instal·lar un topall.

Així mateix, a la capçalera nord, s'eliminen 13 desviaments ferroviaris, es renova la via en una longitud de 2.000 metres, es desplacen 350 metres de vies fins a la seva posició definitiva, es col·loquen 17 nous desviaments, i s'adapten la catenària i les instal·lacions de seguretat a la futura configuració.

El gruix de la primera fase dels treballs es concentrarà als dos últims caps de setmana d'agost, amb l'execució de les obres consistents en el muntatge, proves i posada en servei de 13 desviaments, tant a nivell de via com de catenària i instal·lacions de seguretat.

Una vegada finalitzades aquestes obres i realitzades les verificacions, quedarà operativa la configuració definitiva de la capçalera nord, tant al costat del túnel de Plaça de Catalunya com al de Passeig de Gràcia.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  Mor el conductor d'un cotxe després de xocar amb un altre a la C-35 a Cardedeu (Barcelona)

 5. 5

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19