Actualitzat 28/5/2020 10:59:27 +00:00 CET

Robles rep el DAO de la Guàrdia Civil que va dimitir després de la destitució de De los Cobos

L'ex-DAO de la Guàrdia Civil Laurentino Ceña
Moncloa - Archivo

MADRID, 28 maig (EUROPA PRESS) -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha rebut aquest dijous al seu despatx l'ex-director adjunt operatiu (DAO) de la Guàrdia Civil, el general Laurentino Ceña, que aquest dimarts va dimitir després que fos destituït de la Comandància de Madrid el coronel Diego Pérez de los Cobos.

Fonts del Ministeri de Defensa han explicat que, seguint la normativa militar, el general Ceña ha sol·licitat que el rebi la ministra per acomiadar-se oficialment. L'audiència ha començat aquest dijous a les 12.30 hores a la seu del Ministeri.

La dimissió de Laurentino Ceña es va conèixer dimarts --estava prevista el 2 de juny però es va paralitzar per la crisi sanitària--, l'endemà de la destitució fulminant del coronel Diego Pérez de los Cobos, cap de la Comandància de Madrid quan s'investigava la manifestació del 8-M

Aquest dimecres també es va oficialitzar el relleu d'un altre tinent general al capdavant dels afers operatius del cos, Fernando Santafé, comandant d'Operacions.

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha deslligat aquests dies la destitució de Pérez de los Cobos i els relleus dins la cúpula de la Guàrdia Civil de la investigació judicial sobre la manifestació del 8-M a Madrid i l'inici de la pandèmia.

A més, ha anunciat que el nou DAO serà Pablo Salas i el comandant d'Operacions Félix Blázquez, tots dos generals de Divisió i que, per tant, s'han d'ascendir a la categoria de tinent general amb l'acceptació de la ministra de Defensa, Margarita Robles.