Publicat 19/2/2019 10:59:43 +01:00CET

Robles menciona una "norma no escrita" del TS perqu els "avatars electorals" no afectin el judici del procés

Comissió de Defensa al Congrés dels Diputats
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha mostrat aquest dimarts el seu respecte per les decisions que pugui prendre la sala que jutja els líders del procés independentista pel que fa als temps del procediment, i ha indicat que hi ha una "norma no escrita" perqu la situació electoral no influeixi en el judici.

Preguntada en una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, per la possibilitat que s'acceleri el procediment per evitar que la declaració dels testimonis coincideixi amb la campanya electoral, Robles ha apuntat al fet que "hi ha una espcie de norma no escrita" al Suprem perqu els procediments "incideixin el menys possible en els avatars electorals".

En tot moment, Robles ha assenyalat el seu respecte amb all que decideixi el tribunal que encapala el magistrat Manuel Marchena. "Coneixen absolutament tot el que és el procediment. La decisió que prenguin, ben presa estar", ha recalcat.

Així, ha volgut incidir que té "confiana absoluta" en el paper de la Sala Segona del Tribunal Suprem que jutja els líders separatistes, així com en la independncia de la Justícia. "Cal dir-ho les vegades que calgui, tenim un sistema molt garantista, tenim una justícia independent i hem de confiar plenament en la Sala Segona", ha indicat.