Actualitzat 4/6/2020 11:03:42 +00:00 CET

Robles defensa que Sánchez nomeni director general el seu millor amic: "Per què no?"

La ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, en una comissió al Senat, Madrid (Espanya), 22 de maig del 2020.
Pool

MADRID, 4 juny (EUROPA PRESS) -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha defensat aquest dijous que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi designat el seu millor amic per dirigir la nova àrea d'Agenda Urbana i Arquitectura, segons ha revelat el diari 'ABC'.

"Cal promocionar el talent. I si algú té aquest mèrit, aquesta capacitat i aquest currículum, per què no?", s'ha preguntat Robles en una entrevista a Onda Cero, que ha recollit Europa Press, quan li han preguntat pel nomenament del company d'escola del president espanyol, Ignacio Carnicero.

En concret, l'exclusiva del diari detalla que aquesta Direcció General s'ha creat dins del ministeri que dirigeix José Luis Ábalos. Carnicero, "un gran professional de l'arquitectura" ha estat amic de Sánchez des dels nou anys i també van coincidir a l'Estudiantes.

'ABC' recull un vídeo de la campanya de Sánchez per a les primàries del PSOE del 2014 en el qual l'ara president s'abraça amb Carnicero. Aquest nomenament l'hauria proposat el mateix Ábalos en el Consell de Ministres del passat 2 de juny.

DEMANA NO FER "JUDICIS DE DESVALORS"

Segons el parer de Robles, per a aquests càrrecs "cal nomenar persones que tinguin la capacitat" adequada, i no es pot utilitzar com un demèrit que sigui un "amic o un conegut". "Això no és just. No cal fer judicis de desvalors", ha opinat.

En aquesta línia, la titular del Ministeri de Defensa ha sostingut que "tothom" ha de comptar amb la "presumpció d'innocència" i ha lamentat que a Espanya la gent s'hagi "acostumat a sembrar l'ombra del dubte" sobre les persones.

"Hauríem de ser més generosos. Seria bo una Espanya en positiu. Si no es demostra el mèrit, exigim responsabilitats. Però com crec ferventment en la presumpció d'innocència d'aquest mèrit i capacitat, no hem de fer judicis de valor a priori", ha resolt.