Publicat 8/10/2019 11:53:24 +02:00CET

Robles avisa que el Govern central actuarà amb fermesa si Torra vulnera l'ordre constitucial després de la sentència

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, en l'acte del 99 aniversari de la Legió a Viator (Almeria)
EUROPA PRESS

MADRID, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha advertit aquest dimarts que el Govern central actuarà "amb serenor, però amb fermesa" si la sentència del procés no s'acata, es fa una crida a la desobediència, a la violència als carrers o si el Govern de Quim Torra vulnera l'ordre constitucional.

Robles ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de les IX Jornades sobre jurisdicció militar que se celebren al Consell General del Poder Judicial(CGPJ), i ha insistit que les sentències es poden criticar jurídicament, però no veu acceptable que no s'acatin.

"Qualsevol crida a la desobediència o una incitació a la violència tindrà una resposta assenyada, ponderada i prudent però també ferma del Govern espanyol en defensa de l'estat de dret", ha afirmat davant els membres de la judicatura i dos exministres, la de Defensa Dolores de Cospedal i el de Justícia Mariano Fernández Bermejo.

Per Margarita Robles, aquests darrers mesos, durant la celebració del judici del procés, la justícia ha donat una imatge de "rigor i credibilitat" que és important destacar.

"Tots els magistrats de la sala han estat un exemple de què són els jutges espanyols, exemple d'independència, de seriositat i de tutela màxima de tots els drets", ha afegit la ministra de Defensa, que és magistrada en serveis especials.