Rivera veu constitucionalista el discurs d'un comandament de la Guàrdia Civil i no entén el malestar dels Mossos

Publicat 10/10/2019 12:01:24CET
El líder de Ciudadanos, Albert Rivera.
CIUDADANOS

Afirma que els independentistes no els volen perquè detenen comandos amb explosius i entren a seus de Convergéncia pel 3%

MADRID, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat que, en la seva opinió, el discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, d'aquest dimecres durant un acte a Sant Andreu de la Barca (Barcelona) és "constitucionalista" i no entén per què va incomodar els comandaments dels Mossos d'Esquadra.

"Què és el que va molestar exactament del discurs? Jo no ho entenc. Em sembla que és un discurs constitucionalista d'una persona que representa l'Estat i que defensa les meves llibertats", ha declarat en una entrevista a TVE, recollida per Europa Press.

En un acte en honor a la patrona de la Guàrdia Civil, el general en cap de la VII Zona d'aquest cos a Catalunya, Pedro Garrido, va reivindicar el paper dels agents davant el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 i en la fonamentació de la futura resolució del Tribunal Suprem sobre el judici del procés independentista català.

Així mateix, va felicitar els agents per la detenció d'un grup de membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que presumptament tenien precursors d'explosius i va advertir que combatran "sense treva" els qui volen assolir la independència de Catalunya "seguint d'una o altra manera la via del terror".

A ALGUNS ELS MOLESTA LA GUÀRDIA CIVIL A CATALUNYA

Les paraules de Garrido van ofendre els dirigents dels Mossos i de la Conselleria d'Interior de la Generalitat, que van abandonar l'acte.

Quan li han preguntat si li va semblar oportú el discurs, el president de Cs ha dit: "No sé si va ser oportú, però a mi no em molesta gens".

Segons ell, és "al·lucinant" que "calgui demanar perdó perquè una força de seguretat de l'Estat té presència a Catalunya", i ha recordat la resolució que va aprovar recentment el Parlament que demanava que Guàrdia Civil sortís d'aquesta comunitat.

"No volen guàrdies civils perquè detenen els comandos separatistes que tenen explosius, perquè entren a les seus de Convergència quan els enxampen amb el 3%, per això els molesta la Guàrdia Civil", ha assenyalat en al·lusió als presumptes casos de corrupció de l'antiga CDC.

En aquest sentit, Rivera ha afirmat que l'"enorgulleix" que l'Institut Armat "faci la seva feina" i no li molesta la seva presència ni de cap altra força de l'Estat a Catalunya.