Publicat 30/4/2019 15:23:51 +02:00CET

Rivera rebutja les pressions per pactar amb Sánchez: "Han votat els espanyols, no la CEOE ni un banc"

Mitin de Ciudadanos en Bacelona con Albert Rivera, Inés Arrimadas, Edmundo Bal y Maite Pagazzaurtundúa
David Zorrakino - Europa Press

Afirma que Ciutadans vigilar que es compleixi la Constitució i controlar el Govern del PSOE perqu no "destrossi" l'economia

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dimarts que el seu partit no far Pedro Sánchez president, i per aix ha rebutjat les pressions del món empresarial i de la banca per pactar amb el PSOE. En les eleccions generals, "han votat els espanyols, no la CEOE ni un banc", ha subratllat.

En aquest sentit, ha explicat que Cs es dedicar a vigilar que es compleix la Constitució i a controlar el Govern perqu no "destrossi" l'economia, per la qual cosa exercir un paper d'oposició "amb sentit d'Estat".

En una entrevista a Telecinco, recollida per Europa Press, Rivera ha indicat que el PSOE "té l'obligació de formar Govern" i que "té la majoria per fer-ho", sumant amb Unides Podem i comptant amb partits nacionalistes o independentistes.

Encara que abans de les eleccions municipals i autonmiques del 26 de maig el PSOE "no ens explicar res" sobre aquest pacte, "jo crec que el tenen fet", ha declarat, i ha apuntat que ja en la campanya electoral es va veure la "sintonia" entre el president del Govern i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

En aquest context, ha tornat a rebutjar la possibilitat que Ciutadans arribi a un acord amb el PSOE. "Aquest Govern no tindr lloc", ha respost quan li han preguntat pel Banc Santander o la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), que han expressat la seva preferncia perqu Sánchez no pacti amb Podem o almenys no l'inclogui en l'Executiu.

"A mi no m'agrada que l'economia estigui en mans d'Iglesias o veure Sánchez que apuja els impostos o pacta amb els separatistes", per "han votat els espanyols, no la CEOE ni un banc", ha indicat. En la seva opinió, el que es necessita ara perqu hi hagi estabilitat a Espanya és "que els que poden formar Govern ho facin rpid" i "no enredin" pensant en els resultats dels comicis del 26 de maig.

UNA OPOSICIÓ "AMB SENTIT D'ESTAT"

Quant a Ciutadans, considera que el creixement que va experimentar en les eleccions generals del diumenge li donar un paper "fonamental" al Congrés, com una oposició "forta" per també "amb sentit d'Estat", "responsable" i capa d'arribar a acords en els assumptes importants.

"Em comprometo a fer una oposició diferent de la que va fer el PP amb el PSOE i el PSOE amb el PP, perqu crec que s'han trencat els dos blocs, les dues Espanyes, i fa falta una dinmica diferent", ha afirmat.

Així, ha advocat perqu el Govern i l'oposició aconsegueixin consensos en les qüestions relatives a la Unió Europea, la política internacional, la lluita contra el terrorisme o el medi ambient. D'aquesta manera, ha assenyalat la importncia que en comenar la legislatura se celebri per fi al Congrés un Debat sobre l'Estat de la Nació, perqu el nou Executiu i els grups parlamentaris exposin els seus projectes.

Alhora, ha dit als electors que van votar la formació taronja que Cs els "defensar de qui vulgui saltar-se la Constitució" o pretengui posar mediadors en les converses amb els partits separatistes o concedir indults als polítics independentistes.

També vigilaran perqu Sánchez i els seus socis "no destrossin l'economia i no apugin els impostos a les famílies i a les classes mitjanes", ha afegit Rivera, que sosté que el seu partit liderar l'oposició "de facto" i representar "els espanyols moderats que no volen radicalitat ni populisme".

MISSATGE A SÁNCHEZ PER DONAR-LI L'ENHORABONA

Respecte als resultats de les eleccions generals, Rivera ha dit estar molt satisfet amb els més de quatre milions de vots obtinguts per Ciutadans, que han elevat el nombre de diputats de 32 a 57, i ha reconegut que esperava una mica menys, entre 50 i 57.

A més, ha afirmat que aquest dilluns va enviar un missatge a Sánchez per felicitar-lo per la victria del PSOE, encara que la portaveu de l'Executiva de Cs va dir al migdia que fins a aquest moment no hi havia hagut cap conversa privada entre tots dos líders, només la felicitació pública. "Li vaig escriure, em va contestar, li vaig donar l'enhorabona", ha comentat.

Sobre el PP, Rivera ha indicat que fins ara havia estat un partit hegemnic per ha patit un "enfonsament" a les urnes, mentre que la formació taronja pot "liderar una alternativa" de govern "liberal, constitucionalista, de centre i sense corrupció".