Actualitzat 19/10/2019 17:10:13 +00:00 CET

Rivera insta Sánchez a aplicar "ja" el 155 a Catalunya i trencar amb "els nacionalistes que són delinqüents"

El president de Ciudadanos, Albert Rivera, vas agafar a la manifestació convocada per Jusapol per a l'equiparació salarial, a Madrid (Espanya) a 19 d'octubre de 2019.
Ricardo Rubio - Europa Press

Critica Grande-Marlaska per no anar a Catalunya fins avui on ja només pot "recollir els enderrocs"

MADRID, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha instat el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a "trencar amb els nacionalistes que són delinqüents" i a aplicar "ja" l'article 155 de la Constitució a Catalunya perquè es va redactar per a "casos com el de Puigdemont i el de Torra".

"Què més ha de passar a Catalunya per fer fora a Torra i posar un Govern que respecti la llei? Si fins i tot hem vist a Torra anar amb el cotxe oficial a tallar les autopistes i fa tot allò que li dóna la gana perquè el Govern de Sánchez no fa res", ha explicat Rivera als mitjans de comunicació durant la manifestació convocada per Jusapol per a l'equiparació salarial a la qual ha assistit a Madrid.

El líder de Cuitadans ha assegurat que l'article 155 només es pot aplicar si el partit que està al capdavant del Govern "no té pactes amb els nacionalistes". Per això, ha exigit a Sánchez abandonar els seus socis independentistes i aconseguir acords amb els partits constitucionalistes perquè són amb els "únics" amb els quals és possible un diàleg, aquells que "respecten la llei". "Li demano que rectifiqui i que cessi Torra i anem junts", ha especificat Rivera.

A més, li ha exigit "actuar ja" per restablir l'ordre als carrers de Catalunya perquè són imatges "insuportables" per a tots els espanyols a qui "els fa mal l'ànima" per veure Espanya així. Segons ha assenyalat Rivera, la passada nit va rebre diverses trucades preguntant per "on era el Govern central, on era Espanya" davant dels altercats a Catalunya.

"No podem deixar set milions d'espanyols a Catalunya, cal aplicar l'article 155, cessar Torra que és qui està al capdavant dels separatistes i posar un Govern de dins, recuperar la seguretat i recuperar el control", ha insistit Rivera després d'assegurar que aquesta setmana Catalunya està sent "un territori sense llei".

Rivera també ha enviat un missatge de suport i gratitud als efectius policials que estan a Catalunya plantant cara "als separatistes", però ha ressaltat que és "insuficient" el nombre d'agents i ha demanat al ministre d'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, que enviï "a tots els agents disponibles" perquè és una "emergència nacional", en comptes d'anar "el sisè dia de disturbis a recollir els enderrocs". "Aquest Govern no està a l'altura del que Espanya es mereix, estem donant una imatge lamentable a nivell mundial i perjudicant els espanyols", ha conclòs.