Rivera exigeix a Sánchez seguretat als col·legis electorals catalans i garantir el vot dels policies

Publicat 7/11/2019 13:48:11CET
El president de Cs i candidat del partit a la Presidència del Govern espanyol, Albert Rivera, participa en un Esmorzar Informatiu d'Europa Press
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Cs, Albert Rivera, ha exigit aquest dijous al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que garanteixi la seguretat als col·legis electorals de Catalunya perquè tots els electors puguin exercir el seu dret a vot i que també ho puguin fer els policies que s'hi han desplaçat.

Rivera ha posat sobre la taula aquesta exigència en l'Esmorzar Informatiu d'Europa Press quan s'ha referit a les protestes que hi ha convocades a Catalunya aquest cap de setmana i a la denúncia del sindicat policial Jupol que ha alertat que "centenars de policies" no podran votar.

Quan li han preguntat si les eleccions a Catalunya es podrien anul·lar si aquestes mobilitzacions produeixen "interferències" en les votacions de diumenge, Rivera ha recalcat que és la primera vegada que es planteja obertament un "boicot" a unes eleccions i que el Govern central està obligat a evitar que passi.

EL PODER EXECUTIU, NO CONTEMPLATIU

"Els governs no són per contemplar, sinó per executar; si no tens coratge per prendre decisions no t'hi posis", ha dit Rivera en referència a Sánchez, el qual ha tornat a acusar de "mirar cap a una altra banda" davant del que passa a Catalunya.

En aquest sentit, ha avisat que no es pot donar "als jutges una altra vegada la culpa" i que cal posar "seguretat a tots els col·legits que calgui" per evitar que "ni un sol espanyol voti coaccionat".

"Adverteixo, prego, demano i exigeixo a Sánchez que prohibeixi el que publica Tsunami Democràtic i dels comandos perquè tothom pugui votar lliurement", ha reblat.

A més, el líder taronja ha apuntat que seria "una barbaritat increïble" que els agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil "que defensen la democràcia a Catalunya" no puguin votar diumenge.