Publicat 30/4/2019 16:55:18 +02:00CET

Rivera diu després dels resultats a Catalunya i al País Basc que "l'error és abandonar-les" al nacionalisme

28A.- Rivera Diu Després dels Resultats A Catalunya I País Basc Que "L'Error És Abandonar-les" Al Nacionalisme
CIUDADANOS

Insisteix a exigir almenys el 3% del vot nacional per entrar al Congrés, la qual cosa podria deixar fora els partits nacionalistes

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha comentat els resultats de les eleccions generals d'aquest diumenge a Catalunya i al País Basc, en qu el PP i Cs han tingut pitjors resultats que en altres comunitats, assenyala que "l'error és abandonar" aquests dos territoris en mans del nacionalisme.

"L'error és abandonar aquests territoris; el PP i el PSOE han entregat les claus als nacionalistes durant 40 anys" i ara "hi ha pobles de Catalunya en qu l'Estat no est present", ha declarat en una entrevista a Telecinco recollida per Europa Press.

En la seva opinió, els governs del PP i del PSOE han "abandonat molts catalans i molts bascos" i, com a conseqüncia, els representants de Cs necessiten escorta a Alsasua (Navarra) o a Rentería (Guipúscoa) per fer un acte polític i reben insults a municipis catalans com Torroella de Montgrí (Girona).

"Aquesta és la imatge del nacionalisme", ha assegurat, i ha lamentat que a més calgui "escoltar cada dia" les reivindicacions del president de la Generalitat, Quim Torra, o de Bildu.

"Fa falta escoltar més els espanyols lleials amb el nostre país" i que "respecten els altres", ha subratllat, i ha recordat que són la majoria de la població.

EL PP ÉS EL QUE MÉS AUTOCRÍTICA NECESSITA

Així ha respost Rivera quan li han preguntat si creu que l'estratgia electoral del PP i Ciutadans ha fallat Euskadi, en qu no han aconseguit cap diputat --i tampoc Vox--, o a Catalunya, on el PP ha passat de sis escons a un i Cs ha guanyat vots (del 10,94% a l'11,55%) per no ha aconseguit superar els cinc escons del 2016.

Al seu parer, sempre cal reflexionar sobre els resultats electorals, per uns partits "més que uns altres", perqu el PP ha patit una "patacada" a gairebé tot Espanya.

En canvi, Cs ha fet "una gran campanya" i ha augmentat el seu suport a les urnes, superant el PP en cinc comunitats autnomes (Madrid, Aragó, Balears, Andalusia i Catalunya) i quedant-se molt a prop en d'altres.

Sobre els bons resultats d'ERC, que ha passat altra vegada a quinze diputats al Congrés, els ha atribut al fet que aquest partit ha aconseguit concentrar el vot independentista i al fet que el sistema electoral "beneficia" els partits nacionalistes.

ERC "tindr el 2% o el 3% del vot nacional per acaba condicionant la política nacional", ha apuntat. Així mateix, ha lamentat que EH Bildu, "els que a Renteria insultaven i amenaaven els polítics de Ciutadans", hagi guanyat gairebé 60.000 vots i dos diputats.

EL NACIONALISME, UNA IDEOLOGIA "NOCIVA"

Després de descriure el nacionalisme com "una ideologia nociva" que implica sentir-se "superior" als altres i "insultar els que pensen diferent", Rivera ha apostat per "la batalla intellectual, política i social" perqu la majoria dels espanyols no sentin que depenen d'"uns pocs que volen trencar el país".

En aquest context, ha insistit en la proposta de Cs d'exigir almenys el 3% del vot a nivell nacional per poder tenir representació al Congrés, la qual cosa en la prctica podria deixar fora els partits nacionalistes. "Una cosa és respectar els independentistes i una altra és donar-los tots els instruments per condicionar la política nacional", ha defensat.