Actualitzat 3/4/2019 9:59:22 +00:00 CET

Rivera defensa exigir un 3% dels vots per entrar al Congrés "perquè Rufián no mani sobre els espanyols"


Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 3 Abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha defensat aquest dimecres la proposta del seu partit d'exigir un mínim del 3% dels vots a nivell nacional per poder entrar al Congrés, amb la finalitat que gent com Gabriel Rufián (ERC) "no mani sobre tots els espanyols".

En un esmorzar informatiu d'Europa Press, Rivera ha insistit que cal establir aquest tall electoral perquè l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat no depengui de partits independentistes o perquè l'èxit d'una moció de censura no el determinin "aquells que volen liquidar Espanya".

"Que es presentin a tot Espanya, a veure si els voten a Conca, a Cadis o a Zamora", ha dit el líder de Cs sobre les formacions nacionalistes, i ha assegurat que posar un llindar del 3% del vot per tenir representació a la Cambra Baixa "és democràcia".

En la seva opinió, cal "posar fre" als partits separatistes i impedir que diputats que representen "l'1%" de l'electorat puguin "fer xantatge a l'Estat" i condicionar les polítiques nacionals.

Segons ha explicat, Ciutadans planteja aquesta mesura en el marc d'una reforma de la llei electoral que voldria impulsar en els cent primers dies de govern i que inclouria també llistes electorals obertes i un repartiment més proporcional dels escons.