Publicat 29/11/2015 14:08:55 +01:00CET

Rivera (C's): "Diuen que no tenim experiència governant. Ni saquejant tampoc"

Debate entre Pablo Iglesias y Albert Rivera
EUROPA PRESS

"Si guanya Rajoy o Sánchez no canviarem res. Demanarem canvis des de fora"

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

El candidat de C's a les eleccions generals, Albert Rivera, ha replicat aquest diumenge als que els acusen de ser inexperts per governar: "Diuen que no tenim experiència governant. Ni saquejant tampoc".

La ironia ha provocat rialles entre el públic que ha omplert el Teatre Apol·lo de Barcelona, on C's ha presentat el seu programa per a les eleccions generals.

Rivera s'ha referit en concret que el nom de C's està en boca de PP i Podem constantment en precampanya, per la qual cosa ha replicat: "Està bé. Estem al centre de tot però assumim aquest paper, perquè qui vol guanyar ha d'aguantar i resistir qualsevol tacticisme".

Ha afirmat que el seu partit està en una situació privilegiada, un decenni després que es digués que no hi hauria espai per a un partit nou: "L'assoliment dels immobilistes ha estat fer creure que no hi podria haver canvis".

"Hem vist tants impossibles, malastrucs, tanta gent que no volia que res canviés!", ha insistit, i ha tornat a replicar als que els acusen d'inexperts, per defensar que C's ha sabut convertir-se en un partit amb aspiracions a governar sense que ningú els regalés res, per la qual cosa ara també poden convertir-se en partit de govern.

Rivera ha abundat en la seva resposta als que adverteixen que no sabrien governar, perquè tem que durant la campanya s'aguditzarà aquest discurs: "Ens ho posaran difícil, però no podran" amb C's, i ha assegurat als seus seguidors que C's serà imparable si es defensa sense insultar els altres candidats.

I ha avisat contra la victòria dels grans partits: "Si guanya Rajoy o Sánchez no aconseguirem canviar res. Simplement demanarem els canvis des de fora".

Un dels aplaudiments que ha arrencat del públic durant el seu discurs ha arribat en dirigir-se al president del Govern i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy: "No s'han esquivar els debats, senyor Rajoy. S'ha d'anar als debats i debatre".

INVOCA ADOLFO SUÁREZ

El líder de C's ha afirmat que la seva candidatura ho té tot per aprofitar el moment i reformar Espanya: "Perquè tornem a mirar-nos al mirall i reconèixer-nos".

Ha resumit que la millor prova que C's haurà complert els seus objectius és que algun dia es digui que el partit va posar la primera pedra per canviar Espanya, aplicant polítiques a curt i a llarg termini alhora, treballant per una generació sencera.

Rivera ha tancat el seu discurs --que ha acabat amb aplaudiments al crit de 'President'-- parafrasejant el líder d'UCD i primer president de la democràcia: "Que el que és normal al carrer sigui normal a les institucions".