Rivera centrarà la campanya electoral a Andalusia, Catalunya, Madrid i València

Publicat 30/10/2019 13:40:49CET
Albert Rivera (Cs).
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de Ciutadans i candidat a la presidència del Govern espanyol, Albert Rivera, portarà el pes de la campanya de les eleccions generals i se centrarà a Andalusia, Catalunya, Madrid i València, tot i que també visitarà altres comunitats. A més a més, la cap de llista per Barcelona, Inés Arrimadas, també tindrà un paper destacat, però se centrarà més en els debats electorals.

L'obertura oficial de la campanya, aquest dijous a la nit, es farà a Cadis, on unes hores abans Rivera té programat un altre acte. S'ha triat aquesta ciutat pel seu simbolisme com a bressol del liberalisme espanyol i del constitucionalisme, segons expliquen des de la formació taronja. De fet, l'enganxada de cartells es farà a la plaça d'Espanya, al costat del monument a la Constitució del 1812.

Els altres caps de cartell donaran inici a la campanya electoral --que aquesta vegada durarà només una setmana, en lloc de quinze dies-- a les respectives províncies en què concorren en els comicis. Així, per exemple, Inés Arrimadas serà a Barcelona i José Manuel Villegas a Almeria.

El divendres al matí, a Màlaga, es presentaran les propostes econòmiques i fiscals de Ciutadans. En aquest cas, Rivera estarà acompanyat dels principals responsables d'aquesta part del programa: el líder de Cs al Parlament Europeu, Luis Garicano, i Marcos de Quinto i María Muñoz, candidats al Congrés per Madrid i València.

ARRIMADAS A TARRAGONA I L'HOSPITALET

Aquest dissabte al matí hi ha previst un acte d'Arrimadas a Tarragona, i el diumenge la portaveu a la Cambra baixa es desplaçarà a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Encara hi ha per confirmar l'agenda de dilluns vinent, abans del debat televisat entre els cinc principals candidats a La Moncloa que se celebrarà a la nit.

El dimarts 5 de novembre, hi haurà un acte de Rivera a la tarda a València, dimecres 6 anirà a Sevilla i el dijous 7 serà a Madrid. Per tancar la campanya electoral s'ha triat Barcelona, on el líder de Cs serà al costat d'Arrimadas.

No obstant això, l'agenda està oberta i, de fet, des de Ciutadans indiquen que s'afegiran visites a altres llocs, com Castella i Lleó i Extremadura, que se sumen a les ciutats per on Rivera i Arrimadas han passat durant la precampanya. El que sí que avancen des del partit és que ni Rivera ni Arrimadas no aniran al País Basc aquesta vegada.

Aquesta vegada, la figura del president de Cs tindrà més protagonisme que en la campanya de les anteriors eleccions generals, quan es va repartir la feina pràcticament al 50% amb Arrimadas, perquè ara la candidata per Barcelona participarà en quatre debats i no podrà desplaçar-se a tants llocs.

Altres cares que es veuran en aquesta campanya són Marcos de Quinto, Sara Giménez i Edmundo Bal, que van concórrer com a independents en els comicis d'abril, i càrrecs públics de governs autonòmics i municipals en què participa Cs.

ACTES MÉS SENZILLS I MENYS PRESSUPOST

En aquesta campanya, Ciutadans no preveu celebrar grans mítings, sinó que ha optat sobretot per trobades amb simpatitzants al carrer i altres llocs públics i per reunions amb col·lectius de diferents tipus. La idea és fomentar la proximitat amb la gent, escoltar els problemes dels ciutadans i oferir solucions i propostes concretes.

En relació amb aquest concepte, s'estan celebrant actes en què no apareixen ni el logotip ni les sigles del partit, per transmetre el missatge que no hi ha distància amb els ciutadans, i en què el candidat a la presidència del Govern espanyol es barreja amb la gent.

Es tracta d'actes senzills, amb pocs elements d'escenografia i, per tant, amb un cost inferior. Això permetrà reduir el pressupost de campanya a la meitat, segons precisa la direcció de Cs: dels gairebé 6 milions d'euros que es van gastar en la campanya del mes d'abril als prop de 3 milions que preveuen gastar-se ara.