Publicat 10/9/2019 17:37:16 +02:00CET

Rivera afirma que el PSOE és ara "el mateix" que Podem i que s'ha "mimetitzat" amb els nacionalistes

Els diputats del Grup Parlamentari Ciudadanos (I-D) Melisa Rodríguez, José Manuel Villegas, Albert Rivera,  Inés Arrimadas i Miguel Gutiérrez durant una reunió al Congrés dels Diputats.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El president de Cs, Albert Rivera, ha afirmat aquest dimarts que el PSOE de Pedro Sánchez és "el mateix" que Podem i que, a més, s'ha "mimetitzat" amb els partits nacionalistes. "Formen part d'un conglomerat, del pla Sánchez", ha assegurat, després d'afegir que la intenció de Cs és impedir que aquest pla s'executi.

Durant una reunió de Cs al Congrés, Rivera ha acusat Sánchez i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, de muntar un "teatre" amb les converses entre els dos partits per a la investidura del líder socialista.

Segons ha assenyalat, totes dues formacions "no han discutit" sobre qüestions ideològiques i programàtiques perquè, en definitiva, "són el mateix". "El PSOE s'ha 'podemitzat' i defensa les mateixes polítiques econòmiques" que Unides Podem, "s'ha mimetitzat amb els nacionalistes i defensa les mateixes polítiques de la nació de nacions", ha indicat.

En la seva opinió, la distància que existeix entre aquests dos partits es deu únicament a l'"ego" dels seus líders, que "es barallen" pel repartiment de càrrecs en el futur govern i demostren així que "no estan a l'alçada de les circumstàncies".

CIUTADANS VOL EVITAR EL "PLA SÁNCHEZ"

Rivera ha promès que Cs vol "evitar que el pla Sánchez s'executi". Des del seu punt de vista, uns altres comicis representen "una segona oportunitat perquè el pla Sánchez descarrili definitivament" i perquè Cs pugui formar un govern "estable, moderat, liberal", que "torni a crear vies de diàleg entre els constitucionalistes" i que digui "prou" als separatistes.

Segons Rivera, l'actual projecte socialista és "antagònic al pla de convivència constitucional i al model de pluralitat" que, al seu judici, representa Cs. "No hi ha res més lluny del nostre ideari que el pla Sánchez", ha insistit.

Per això espera que si el dirigent socialista està ara "amb la calculadora" per veure si en unes eleccions al novembre el PSOE aconseguiria més escons, "li surti malament la jugada" i s'adoni que hauria d'haver mirat de formar un govern amb UP al setembre.