Publicat 1/11/2019 16:43:13 +01:00CET

Rivera afirma que Ciutadans és qui pot obrir "el calaix de les reformes" i tancar el de la corrupció

El president de Ciudadanos, Albert Rivera, en un acte electoral a Màlaga.
CIUDADANOS

Cs proposa bonificacions en les quotes empresarials a la Seguretat Social durant dos anys en el primer contracte indefinit a un jove

MÀLAGA, 1 nov. (EUROPA PRESS) -

El líder de Ciudadanos i candidat a la Presidència del Govern central, Albert Rivera, ha afirmat aquest divendres que el seu partit és l'únic que pot obrir "el calaix de les reformes" a Espanya i tancar el de la corrupció i les pujades "absurdes" de despeses i impostos.

En un acte electoral a Màlaga, on s'ha presentat el programa econòmic de Cs per a les eleccions generals del 10 de novembre, Rivera s'ha referit a les deu grans reformes que ha proposat el seu partit i que estan "guardades en un calaix tancat i barrat" pel PP i el PSOE.

"Aquest calaix de les reformes, dels somnis dels espanyols, és el que jo vull obrir", perquè "som la clau", ha assenyalat. Quant al calaix de "les traves burocràtiques, les pujades fiscals, la despesa absurda, la corrupció i els endollats", cal "agafar la clau i llençar-la", ha afegit.

Rivera ha explicat que l'objectiu de la formació taronja és que tots els ciutadans puguin tenir una bona educació, accedir a una ocupació de qualitat o muntar una empresa, crear una família si ho desitgen i finalment, tenir una pensió digna.

PROGRAMA ECONÒMIC

La secretària de Programes i Àrees Sectorials de Ciutadans, Marina Bravo, i els principals responsables del programa econòmic --Luis Garicano, Marcos de Quinto i María Muñoz-- han detallat algunes de les propostes incloses en el mateix.

Una de les novetats és la promesa de bonificar al 100% les quotes empresarials a la Seguretat Social durant un any quan s'ofereix la primera contractació indefinida a un jove menor de 30 anys. En els següents sis mesos, la bonificació seria del 50% i al següent semestre d'un 30%.

A més, en el cas de joves amb discapacitat, s'estendria la bonificació del 100% durant els primers 24 mesos, ampliant el període de bonificació fins als 36 mesos en total.

Altres mesures incloses al programa són eximir del pagament d'impostos a les 'startups' innovadores durant els dos primers
anys, que els autònoms no avancin l'IVA per les factures no cobrades, l'ampliació a dos anys de la tarifa reduïda per als nous autònoms i que els autònoms o autònomes que tinguin un fill no paguin quotes des que neix fins que compleix dos anys.

AJUDES A FAMÍLIES

Ciutadans també planteja mesures per fomentar la natalitat, com que les famílies amb dos fills i les monoparentals amb un fill siguin considerades famílies nombroses i tinguin dret a una devolució de 1.200 euros a l'any a través de l'IRPF. Les que tinguin tres fills o més i les monoparentals amb dues o més fills serien família nombrosa especial i la devolució s'elevaria a 2.400 euros anuals.

El partit taronja també es compromet a eliminar a tota Espanya l'Impost de Successions i Donacions, que considera "injust", perquè no es pagui res en les herències i donacions entre parents directes i no es vegin afectades l'habitatge habitual ni el negoci, l'empresa o l'explotació agrària familiar.

Igualment, Cs pretén que totes les persones que estiguin empadronades i tinguin la seva residència habitual i efectiva en municipis en risc de despoblació es puguin aplicar una deducció en l'IRPF del 60% en l'import de les rendes obtingudes allí.

ANDALUSIA ÉS ARA "L'INFERN DELS XORIÇOS"

Rivera ha tret pit de les polítiques que està impulsant Ciutadans en les comunitats autònomes on governa al costat del PP i, en particular, a Andalusia: "Estem canviant les coses". Perquè quan governava el PSOE, segons ha indicat, la Junta representava "el paradís dels xoriços i l'infern dels emprenedors", i ara és el contrari.

En aquest context, ha arremès contra els socialistes per la corrupció i ha dit que vol veure publicada ja la sentència judicial del cas dels ERE. "Estic desitjós de conèixer quant ens han robat, qui ens ha robat i quants anys de presó complirà", ha declarat.

El president de Cs ha destacat que el seu partit és "la casa dels qui creuen que les coses es poden canviar", i que "qui vulgui que el país continuï igual o pitjor, té el bipartidisme". Així mateix, s'ha ofert com a "president de tots els espanyols", independentment de qui votin, i ha acusat altres partits de cridar "vermells perillosos o fatxes perillosos" als qui no pensen igual que ells.

CONCESSIONS DE PP I PSOE Al NACIONALISME

D'altra banda, ha instat el president del Govern d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez, a que "trenqui tots els acords" amb les forces nacionalistes i independentistes perquè "amb els qui volen liquidar aquest país no es pot estar ni prop".

Tant a Sánchez com al president del PP, Pablo Casado, els ha demanat que deixin de fer "cessions i concessions" a aquests partits, perquè mentre la majoria dels espanyols estiguin "en mans dels nacionalistes i els populistes", el país no s'engegarà.

Després de recordar que té família tant catalana com andalusa, Rivera ha reivindicat l'esforç dels andalusos que van emigrar a Catalunya per treballar i ha lamentat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "els cridi bèsties tarades". "Estic fart d'escoltar gent supremacista i xenòfoba", ha manifestat.

A més, ha criticat les declaracions del diputat socialista al Congrés Odón Elorza, que ha dit en una entrevista que si s'adopta el model federal que proposa el PSOE per a Espanya, es podrà mantenir Catalunya dins del territori nacional "vuit o deu anys" més. "Catalunya és Espanya" i "continuarà sent-ho tot i que hi hagi el PSOE", ha subratllat.