Publicat 26/03/2020 14:13

RidersxDerechos exigeix el cessament del repartiment de menjar durant l'estat d'alarma

Un treballador de Glovo amb bicicleta per un carrer de Barcelona, prcticament buida, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 23 de mar de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 26 març (EUROPA PRESS) -

La plataforma RidersxDerechos ha exigit el cessament de l'activitat de repartiment de menjar a través de plataformes digitals durant l'estat d'alarma decretat per contenir el coronavirus, ja que assenyalen que no existeix capacitat de minimitzar el risc de contagi dels repartidors.

El collectiu ha ems un comunicat en el qual denuncia la falta de protecció que estan experimentant els repartidors durant la pandmia del Covid-19. "No disposem de mitjans de protecció (guants, mascaretes i desinfecció), ni d'un centre de treball on poder desinfectar-nos i mantenir les eines de treball lliures del virus", ha assenyalat.

D'aquesta forma, considera que el cessament definitiu del repartiment a domicili permetria assegurar la salut dels repartidors, de les persones que conviuen amb ells, dels clients de les plataformes, així com sollicitar la prestació extraordinria sense necessitat de justificar la caiguda del nivell d'ingressos.

"Els 'riders' no ens sentim segurs sortint a treballar en aquestes condicions, per per culpa del sistema pervers de fals autnom i la puntuació de l'algoritme, així com de les amenaces de les plataformes, ens veiem obligats a sortir", han assenyalat.

Respecte a les persones que precisen d'assistncia a domicili, consideren que aquests repartiments l'haurien de realitzar "treballadors contractats, preparats i protegits" que disposin d'un centre de treball, on poder dutxar-se, canviar-se de roba, i recollir guants i mascaretes, i controlats per un supervisor per si algú té símptomes de coronavirus.

La plataforma de repartidors considera que "no es pot permetre que la gent arrisqui la seva vida per un capritx de sushi o perqu algú creu que no ha d'arriscar-se", i en canvi un repartidor "sí" ha de prendre aquest risc.

D'aquesta forma, exigeixen al Govern que es modifiqui el reial decret (BOE 18/03/2020 article 17 RD-llei 8/2020), a més d'exigir mesures de protecció especial per a les persones més vulnerables en aquest escenari i que quedarien fora de les ajudes d'autnoms, fins i tot en el cas de realitzar les modificacions demandades i que es regularitzi "conseqüentment i de forma immediata" la figura del repartidor fals autnom.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés