Publicat 17/11/2014 12:01

Reynés (Abertis) demana seguretat jurídica sigui quina sigui la situació política a Espanya

El consejero delegado de Abertis, Francisco Reynés
EUROPA PRESS

Es reivindica com inversor en obra pública a Espanya a canvi d'allargar concessions

BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés, ha demanat aquest dilluns seguretat jurídica sigui quina sigui la situació política a Espanya, després de ser preguntat tant per qüestions estatals, amb l'auge del nou partit Podem, com pel conflicte entre la Generalitat i el Govern espanyol pel procés sobiranista català.

En una jornada al Palau Macaya de Barcelona organitzada per APD i la consultora Axis Corporate sobre el cas d'èxit d'Abertis, ha explicat que en el sector de les infraestructures els actius estan totalment lligats al territori, per la qual cosa no es poden deslocalitzar en cas d'inestabilitat: "Haurem de gestionar la situació política que tinguem".

En tot cas, ha demanat respecte pel sistema jurídic, ja que "la seguretat jurídica d'un país, per al benestar d'un país, no es pot posar en dubte".

Després de preguntar-li pel president de l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD) zona Mediterrània, Pedro Fontana, sobre com veu el negoci a Espanya, Reynés ha sostingut que el país té el 100% de deute públic sobre el seu PIB, per la qual cosa "el lògic és reduir-la" i això implica que les administracions no poden emprendre grans inversions en obra civil.

En aquest context, ha insistit que Abertis està disposada a prendre el relleu en les inversions necessàries en infraestructures viàries a canvi d'allargar el termini de les concessions, com ha fet a França i està acordant a Brasil i Xile.

Respecte al procés d'internacionalització del negoci d'autopistes, 'core business' del grup presidit per Salvador Alemany, ha recordat que està analitzant sis actius a Austràlia, Amèrica i Europa de l'Oest.

Ha incidit en l'interès d'Abertis pels Estats Units, on veu "un camp important per créixer", mentre que de moment no pensa en entrar a Àfrica ni a Àsia perquè creu que és massa aviat, ja que no detecta la suficient seguretat financera i jurídica que requereixen les inversions a llarg termini.

"Estic convençut que arribarà el moment en què hàgim d'anar, però ara és massa aviat", ha afirmat, i ha considerat que encara hi ha recorregut en països del primer món abans dels purament emergents d'Àfrica i l'Àsia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés