Publicat 09/08/2020 10:30

Reyes Maroto sosté que "hi ha voluntat i consens" per prorrogar els ERTOs

La ministra d'Indústria, Comer i Turisme, Reyes Maroto, ofereix declaracions als mitjans de comunicacón durant la seva visita el Parc Warner Madrid, en Sant Martín de la Vega, Madrid (Espanya) a 30 de juliol de 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

   BARCELONA, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

   La ministra d'Indústria, Comer i Turisme, Reyes Maroto, ha sostingut que hi ha "voluntat i consens" per prorrogar els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERTOs) com a mesura contra les conseqüncies econmiques i socials de la pandmia del coronavirus, tant per part dels agents socials com per part del Govern central.

   "Ser en el marc del dileg social on es posi data a aquesta prrroga per l'important és donar un missatge de tranquillitat a treballadors i empreses", ha defensat en una entrevista d''El Periódico' aquest diumenge recollida per Europa Press.

   Preguntada per si hi haur ajudes directes a les empreses, ha dit que el Govern central ha impulsat dos plans específics per a les illes Canries i Balears i un pla d'inversió general en l'mbit del turisme, amb el qual preveuen compensar l'impacte del coronavirus i "abordar les grans transformacions que el sector necessita i demanda".

   "El fons distribuir en funció de projectes, no del pes de la població o del PIB de la comunitat. Fins i tot hi haur projectes de diferents comunitats autnomes" amb la finalitat de dur a terme un repartiment transversal dels recursos, ha explicat.

EL TURISME

   Segons ella, el turisme es recupera de forma lenta després de l'impacte de la pandmia: "Estem controlant els rebrots, per el risc resta confiana al consumidor. A més, el primer país emissor ens ha imposat una quarentena que ha minvat la confiana del turista britnic per una possible nova quarentena en un futur".

   Sobre la quarentena obligatria imposada pel Regne Unit als qui tornin d'Espanya, ha assegurat que el Govern central treballa en la transparncia de les dades i que la situació epidemiolgica a Espanya és "asimtrica", cosa que sosté que les autoritats haurien de tenir en compte en les seves recomanacions.

   "A més, les comunitats estan fent un esfor ingent per controlar els rebrots", i ha apostat per protegir els llocs de treball i el teixit productiu fins que existeixi una vacuna o un tractament efectiu contra el Covid-19 en 2021.

   Ha situat la confiana dels ciutadans com a element clau per recuperar el consum: "Hi ha una taxa d'estalvi alta que ens permetr permetre temps. Quant aguanterem? Depn de la confiana i que la pandmia estigui controlada".

RESERVA DE PRODUCTES SANITARIS

   Ha assegurat que Espanya s'ha convertit en un país exportador de productes sanitaris, després de registrar un "un efecte crida amb iniciativa pública i privada" en la producció d'aquest material que avui permet evitar dependre les compres internacionals.

   "Al mes ja es fabriquen a Espanya 110 milions de mascaretes" i hi ha hagut 350 sollicituds per valor 101 milions d'euros a la convocatria per subvencionar la producció de material sanitari llanada pel Govern.

NISSAN I ALCOA

   Preguntada pel tancament de Nissan a Catalunya i els acomiadaments a Alcoa, ha dit que són empreses que no han dut a terme una "transformació" cap a productes i processos innovadors.

   "Hi ha empreses que no entren en crisis perqu s'anticipen; a les que no s'anticipen, l'Estat les ajuda, per per moltes ajudes, si no hi ha un projecte industrial, no sobreviuran", ha afirmat.

   Sobre si hi ha propostes de compra o reindustrialització de Nissan, ha dit: "Tenim projectes, estem avanant per seré prudent per no generar falses expectatives. Zona Franca és un pol de coneixement, s'est generant un ecosistema de start-ups al seu al voltant que poden ajudar qualsevol inversor".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés