Publicat 6/2/2020 17:31:42 +01:00CET

El retorn social de contractes reservats del Govern del 2017 i 2018 va ser de 68 milions

Façana del Palau de la Generalitat.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat va adjudicar contractes per 36 milions d'euros a empreses d'integració de persones amb discapacitat entre el 2017 i el 2018, la qual cosa va comportar uns beneficis socioeconòmics equivalents a 68 milions d'euros, un 88,8% més del que es va destinar.

Aquesta és la principal conclusió de l'informe 'El retorn social en els contractes reservats del 2017 i el 2018', que s'ha presentat aquest dijous en la jornada 'Noves perspectives de la compra pública amb responsabilitat social', que ha organitzat la Generalitat, segons un comunicat.

El secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Albert Castellanos, ha definit la jornada com un acte de transparència que permet posar en valor la contractació pública com un instrument més de política econòmica i social.

"Malgrat el tacticisme electoral d'alguns que no ens permet disposar de totes les eines legislatives possibles, el Govern continua compromès amb la contractació pública en clau social com un instrument per impulsar polítiques al servei dels ciutadans", ha criticat.

La contractació pública amb reserva social ha facilitat la creació i manteniment de més de 2.200 llocs de treball per a persones amb discapacitat.

el més llegit

 1. 1

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 2. 2

  Dimiteix el Govern del Líban després de les explosions al port de Beirut

 3. 3

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 4. 4

  En llibertat el detingut per atropellar cinc ciclistes a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 5. 5

  Coronavirus.- El Govern de Colau assegura que la corba de contagis a Barcelona "s'està aplanant"