Retiren els cartells de Tsunami Democràtic de marquesines publicitàries de Barcelona

Publicat 16/12/2019 16:19:33CET
Cartell publicitari de Tsunami Democràtic a Barcelona.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

Tsunami Democràtic ha forçat aquest dilluns diverses marquesines publicitàries, de tipus Objecte Publicitari Il·luminat (Opi), als carrers de Barcelona per col·locar cartells que anuncien la mobilització del dimecres durant el partit al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, uns cartells que ja han estat retirats.

Fonts municipals han informat a Europa Press que la publicitat no ha estat contractada i que, de moment, han detectat sis marquesines ocupades, de les quals els cartells han estat retirats "de manera immediata".

"Quan l'Ajuntament o l'empresa concessionària ho detecta, es canvia de manera immediata per la publicitat contractada", han remarcat des del consistori.

Els cartells col·locats per Tsunami contenen el missatge "18-D. Drets. Llibertat. Autodeterminació!" i el lema 'Spain, sit and talk' al costat de la convocatòria de la mobilització al camp blaugrana el dimecres a les 16 hores.

Fonts de Clear Channel, l'empresa que gestiona els suports, han informat a Europa Press que "és una acció vandàlica puntual" i que durant la nit del diumenge fins aquest dilluns s'ha forçat el tancament dels Opi per canviar el seu contingut.

"Quan ha estat detectat, s'han retirat els cartells fixats de manera irregular" i s'ha restablit la publicitat contractada, han indicat les mateixes fonts, que han detallat que els fets són aïllats i que la companyia està treballant per prendre mesures tècniques que redueixin l'ús indegut dels suports.

Durant el cap de setmana, Tsunami també ha fet accions propagandístiques com una projecció a la Catedral de Girona amb el lema "Canviem l'estat de les coses. No violència. Desobediència civil" i ha desplegat pancartes en ubicacions com la Torre Salvana de Santa Coloma de Cervelló (Barcelona).

UNS 3.000 EFECTIUS PER Al PARTIT

Tsunami Democràtic va assegurar aquest divendres que mai ha dit que vulgui bloquejar o suspendre el Clàssic, sinó que el seu objectiu és "fer visible al camp i a les graderies la situació d'excepcionalitat que pateix Catalunya".

Uns 1.000 Mossos d'Esquadra garantiran la seguretat de l'entorn del Camp Nou, en un dispositiu de seguretat que en total comptarà amb 3.000 efectius incloent-hi la seguretat privada del club.

El comissari cap dels Mossos, Eduard Sallent, va indicar la setmana passada que el pitjor escenari seria una interrupció del partit però va puntualitzar que "les informacions que Tsunami ha traslladat és que no té intenció d'interrompre el partit".

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón, que instrueix la causa sobre la presumpta activitat terrorista de nou membres dels CDR, també investiga des d'octubre Tsunami Democràtic per descomptat delicte de terrorisme, i la seva primera mesura va ser ordenar el tancament de les seves pàgines webs i perfils en xarxes socials.