Publicat 16/10/2019 12:33:19 +02:00CET

Restablerta la circulació de l'AVE Barcelona-Figueres després de la interrupció per un "sabotatge"

Un tren AVE Madrid -Barcelona, en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo

GIRONA, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

La circulació en la línia Barcelona-Figueres de l'AVE s'ha restablert a les 11.00 hores d'aquest dimecres després que els tècnics d'Adif hagin reparat parcialment una incidència que afectava el sistema de senyalització derivat d'una acció que Adif i La Moncloa han etiquetat de "sabotatge".

En un comunicat aquest dimecres, Renfe ha informat que progressivament es recuperaran els horaris i freqüències habituals i que, durant la incidència, que afectava el sistema de senyalització després d'uns "actes vandàlics", els viatgers de Girona i Figueres s'han redirigit als serveis de Rodalies de Catalunya de la línia R11.

"Arran d'aquesta incidència alguns trens AVE amb destinació Madrid han patit retards en la seva sortida", ha afegit l'operador ferroviari, que està informant els seus clients a través del personal d'atenció al client, megafonia de trens i estacions.

El servei d'AVE Barcelona-Girona va estar paralitzat aquest dilluns per danys causats en la infraestructura a causa de barricades de manifestants que protestaven contra la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O.

Aquest dimarts també es va suspendre el servei a primera hora del matí després que talessin amb una motoserra un arbre proper a la via i el llancessin a la catenària, però es va reprendre tocades les 11.30 hores del matí.

ALTRES AFECTACIONS

En un comunicat aquest dimarts, el Ministeri de Foment ha informat que encara que la situació de les infraestructures és de normalitat, s'han produït diverses incidències en la Xarxa Convencional.

En la línia Barcelona-Mataró-Maçanet, entre Sant Pol de Mar i Canet de Mar (Barcelona), hi ha hagut incidències per obstacles a la via i falta de tensió a la catenària.

Entre Massanet M. i Caldes de Malavella, a la línia Barcelona-Massanet-Girona, han detectat que hi havia una foguera a la caixa de la via, i entre Mollerussa i Bell-lloc (Lleida), de la línia Lleida-Manresa, hi havia pneumàtics que s'estaven cremant.