Publicat 15/6/2019 16:19:35 +02:00CET

La republicana Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat després de 32 anys de governs convergents

La republicana Mireia Ingla és triada alcaldessa de Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
AYUNTAMIENTO DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

La candidata d'ERC a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), Mireia Ingla, ha estat triada aquest dissabte alcaldessa del municipi amb vots favorables del PSC i la CUP, desbancant així la fins ara alcaldessa Carmela Fortuny (JxCat), i deixant enrere 32 anys de governs convergents.

En un comunicat, l'Ajuntament ha informat que en el ple de constitució del consistori han pres possessió 25 regidors i que Ingla ha obtingut 13 suports per ser alcaldessa d'ERC, PSC i la CUP.

Les altres dues candidatures a l'alcaldia, de Carmela Fortuny (JxCat) i Aldo Ciprian (Cs), han aconseguit nou i tres vots a favor, respectivament.

Ingla, que va ser portaveu d'ERC en l'anterior mandat, ha estat proclamada alcaldessa, sent la tercera dona que ostenta el càrrec a Sant Cugat.

En el seu discurs, ha agraït la confiança dels grups municipals i ha assenyalat que la ciutat té reptes com el preu de l'habitatge, "el més car del país", reduir la mobilitat amb cotxe i recuperar el nombre d'agents de la Policia Local per afrontar la inseguretat.