Publicat 2/12/2019 18:26:47 +01:00CET

Repsol accelera l'aposta per les energies renovables i la sostenibilitat

Imaz i Brufau a la junta d'accionistes de Repsol el 2017.
JAVIER VAZQUEZ - Archivo

Assumeix un ajust comptable de 4.800 milions per aquesta via, però no tindrà efecte en la seva generació de caixa ni en la retribució als accionistes

MADRID, 2 des. (EUROPA PRESS) -

El consell d'administració de Repsol ha decidit accelerar la seva aposta pels projectes baixos en carboni i la sostenibilitat amb l'objectiu de ser una companyia zero emissions netes en l'horitzó del 2050.

Amb aquesta decisió, el grup presidit per Antonio Brufau, que en el primer semestre de l'any vinent presentarà un nou pla estratègic 2021-2025 per definir aquesta via, es converteix en la primera companyia del seu sector a assumir l'objectiu de zero emissions netes el 2050, va informar el grup.

En aquest camí cap a la descarbonització de la companyia en els propers 30 anys, anunciat el mateix dia en què es va inaugurar la COP25 de Madrid, Repsol es planteja noves metes de reducció del seu indicador d'intensitat de carboni sobre la base de l'any 2016: del 10% el 2025, del 20% el 2030 i del 40% el 2040, i avança així cap a les zero emissions netes de CO2 el 2050.

La companyia estima que, amb els avenços tecnològics previsibles per ara, podrà aconseguir almenys el 70% de reducció d'emissions netes per a aquest any. Així mateix, es compromet a aplicar les millors tecnologies per elevar aquesta xifra, si s'inclou la captura, utilització i emmagatzematge de CO2.

En el cas que això no fos suficient, compensarà emissions mitjançant reforestació i altres solucions climàtiques naturals per aconseguir aquest objectiu de les zero emissions el 2050.

L'aplicació d'aquest nou escenari de preus de cru i gas consistent amb els objectius climàtics de l'Acord de París comportarà una correcció del valor comptable d'alguns actius del grup, amb un impacte estimat d'uns 4.800 milions d'euros després d'impost, la qual cosa minvarà el resultat específic d'aquest exercici 2019, però no afectarà la generació de caixa ni a la retribució als accionistes, que es troba entre les més atractives de la borsa espanyola i del seu sector al món.

En el cas concret de la generació de caixa de les operacions el 2019, que va augmentar un 22% al setembre respecte al mateix període del 2018, permetrà aconseguir la retribució d'un euro per acció per als accionistes, formular la proposta a la propera junta d'accionistes d'amortitzar un 5% del capital social (addicional a les amortitzacions de les accions emeses als programes de dividend flexible) i plantejar més recompres i amortitzacions d'accions pròpies quan els excessos de caixa no s'apliquin a curt termini a oportunitats d'inversió amb la rendibilitat exigida.

El conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, va destacar la convicció que el grup ha de fixar-se objectius "més ambiciosos en la lluita contra el canvi climàtic", per la qual cosa "creiem que el moment de Repsol és ara".

el més llegit

 1. 1

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 4. 4

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 5. 5

  Un detingut a Llagostera (Girona) per vendre un propulsor submarí robat a Bombers