Publicat 18/04/2021 14:22CET

La Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Balears compleix 30 anys

Imatge de la inauguració de la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, en 1991
PARLAMENTO EUROPEO EN BARCELONA

El seu objectiu és situar-se "prop de la ciutadania" i crear vincles amb autoritats locals

BARCELONA, 18 abr. (EUROPA PRESS) -

La Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les illes Balears celebra aquest diumenge 30 anys de la seva inauguració, al 1991 del llavors president de la CE, Jaques Delors, ha informat l'Oficina del Parlament Europeu en un comunicat.

Les Representacions de la Comissió Europea són "el punt de contacte i la cara visible" de la Comissió Europea amb els ciutadans, les institucions i els representants de la societat civil en aquests territoris.

També tenen l'objectiu de situar-se "prop de la ciutadania" i crear relacions amb les autoritats locals, regionals i nacionals, a més d'organitzar visites de comissaris, fer anàlisis de la política, mantenir relacions amb els mitjans de comunicació i comunicar amb els ciutadans i altres audiències.

La Comissió Europea compta amb una representació a cada estat membre i, en alguns estats, també hi ha representació regional, com a França, a Marsella; a Itàlia, a Milà; a Alemanya, a Munic i a Bonn; i a Polònia, amb Representació a Wroclaw.

Des de la seva inauguració, l'Oficina de la Representació a Barcelona ha treballat per respectar el mandat del Parlament Europeu, per la qual cosa tot i que el català no sigui una llengua oficial a la Unió Europea (UE), des de la Representació es comunica amb aquesta llengua a través de les xarxes socials --on suma més de 29.000 seguidors-- i altres publicacions i documents.

SERGI BARRERA

El director de l'Oficina de l'Eurocambra a Barcelona, Sergi Barrera, ha erigit els representants de les institucions europees als estats membres com els responsables de garantir que els ciutadans comprenguin la importància d'aquestes institucions i "participin en el procés democràtic europeu".

Ha reivindicat la tasca de les Representacions com la garantia d'activitats de comunicació institucional a nivell local: "És la millor manera d'estar prop de la ciutadania, estant present al territori".

CARLOTA MARTÍ

Per la seva banda, la cap de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Carlota Martí, ha posat en valor que aquestes institucions "juguen un paper clau per acostar la UE als ciutadans".

Ha defensat que aquest any, en què se celebrarà la 'Conferència sobre el Futur d'Europa', la institució manté el seu compromís d'"implicar els ciutadans en la construcció d'una Europa més resilient, verda i digital".

A més, el 30è aniversari coincideix amb el nomenament del francès Manuel Szapiro com el nou director de la Representació.

Szapiro fa més de 20 anys que es dedica als assumptes de la Unió Europea, en particular en els àmbits de desenvolupament de polítiques, diplomàcia, finances i recursos humans, i és considerat un "avesat negociador" que ha representat la Comissió en negociacions internacionals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés