Publicat 13/3/2019 18:49:30 +01:00CET

Renfe replica que el Govern catal no pren "cap decisió" a Rodalies malgrat tenir competncies

El conseller Dami Calvet
EUROPA PRESS - Archivo

L'acusa de "pur inters polític partidista"

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Renfe ha replicat al Govern catal que "no ha pres cap decisió malgrat tenir competncies" en l'establiment de serveis i tarifes de Rodalies de Catalunya, han indicat fonts de la companyia a Europa Press.

L'empresa pública ha criticat "la nulla preocupació pels ciutadans i el pur inters polític partidista", després de la compareixena parlamentria aquest dimecres del conseller de Territori, Dami Calvet.

Calvet ha assegurat que "a dia d'avui" només s'ha executat el 14% del Pla de Rodalies 2008-2015 que el Govern va aprovar al febrer del 2009 i que contemplava una inversió de 4.000 milions d'euros per modernitzar la xarxa de Rodalies catalana.

Calvet ha comparegut a petició prpia i ha proposat una relació bilateral entre la Conselleria i el Ministeri de Foment per reobrir el trasps de Rodalies i "establir un nou model de governana".

Renfe ha ressaltat també el creixement constant del servei de Rodalies en els últims anys i ha assenyalat que va tancar el 2018 amb 125,3 milions de viatgers, un 2,4% més.