Publicat 20/11/2019 15:27:51 +01:00CET

Renfe presenta la plataforma 'Renfe as a Service' en l'Smart City Expo World Congress

Un tren de Renfe (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

Renfe ha presentat aquest dimecres en l'Smart City Expo World Congress de Fira de Barcelona la seva nova plataforma de mobilitat 'Renfe as a Service' (RaaS).

El llançament de la plataforma s'emmarca en un dels objectius del pla estratègic de la companyia per reforçar la seva posició davant la liberalització del mercat de viatgers en el sector ferroviari, ha informat l'operadora en un comunicat.

La plataforma ha començat una prova de concepte que tindrà una durada aproximada de tres mesos, oberta a 500 clients freqüents de la companyia, per provar mòduls com la planificació, el 'tiqueting' i l'atenció al client abans de l'arribada al mercat.

Raas incorporarà oferta de transport públic i privat i comptarà en la primera prova amb operadors com Renfe, Cabify, Karhoo, EMT, TMB, Consorcio de Transportes de Madrid, SABA i CIRC.

La prova s'està desenvolupant amb IoMob, una de les guanyadores de la primera convocatòria de TrenLab, l'acceleradora d''start-ups' de Renfe desenvolupat amb Wayra, 'hub' d'innovació de Telefónica.