Publicat 1/12/2019 14:21:41 +01:00CET

Renfe afronta una jornada d'aturades en l'operació sortida del pont de desembre

Estació amb un tren d'AVE i viatgers de Renfe.
RENFE - Archivo

MADRID, 1 des. (EUROPA PRESS) -

Renfe afronta dijous vinent, 5 de desembre, una jornada d'aturades parcials convocada pel sindicat CGT, que coincideix amb l'operació sortida del pont de la Constitució.

Es tracta de tres aturades de quatre hores cadascuna que estan programades entre les 24.00 i les 04.00 hores, entre les 11.00 i les 15.00 hores, i entre les 20.00 i les 24.00 hores.

El sindicat, minoritari en el comitè d'empresa de Renfe, té a més convocada una jornada de vaga per al dia 20, a l'inici del cap de setmana de Nadal. Totes dues convocatòries també s'han fet entre els treballadors d'Adif, companyia titular i gestora de la xarxa ferroviària.

Amb aquestes mobilitzacions, CGT pretén protestar per "la falta de voluntat de diàleg" que assegura han mostrat el Ministeri de Foment i Renfe des que va anunciar les aturades del dia 5, a les quals aquesta setmana va sumar la convocatòria de vaga.

Amb aquesta convocatòria, el sindicat vol protestar per la política de "privatitzacions i externalitzacions" que considera que s'està duent a terme en el sector ferroviari, i per la falta de personal que presenten tant Renfe com Adif per l'accés a la jubilació de les seves plantilles envellides.

"No podem quedar-nos quiets quan el futur que pretenen és vendre els ferroviaris i l'empresa a preu de saldo, quan continuen privatitzant tots els sectors productius i quan els seus plans d'ocupació no recullen les necessitats productives reals", ha indicat el sindicat.