La rendibilitat del lloguer baixa un 15% interanual a Barcelona, segons Finques Blanco

Publicat 12/8/2019 10:50:35CET
Habitatges de Barcelona (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

La rendibilitat bruta ha disminuït un 15% interanual fins a arribar al 4% a causa de l'augment dels preus de l'habitatge i l'estancament dels preus de lloguer, segons Finques Blanco.

Per la seva banda, a l'àrea metropolitana de la capital catalana la rendibilitat bruta aconsegueix una mitjana del 6,5% i es converteix en una de les zones més rendibles del territori català.

En l'actualitat, un lloguer costa una mitjana de 950 euros mensuals a Barcelona, mentre que a la corona metropolitana el valor arriba als 800 euros.

Quant al valor de l'habitatge, l'altre factor determinant per conèixer la rendibilitat bruta a més del preu del lloguer, Barcelona ronda els 4.600 euros per metre quadrat, mentre que a l'àrea metropolitana la mitjana és de 2.600 euros per metre quadrat, gairebé un 45% més barat.

Aquesta diferència provoca que els compradors s'inclinin per l'àrea metropolitana com a primera opció per a la inversió.

"L'interès per la inversió immobiliària a la primera i segona corona metropolitana de Barcelona s'ha incrementat molt en els últims anys", ha destacat la sòcia directora de Finques Blanco, Mercedes Blanco.

Al seu judici, "la proximitat amb una ciutat tan important com la capital, les bones comunicacions, els preus dels lloguers i el valor de compra dels immobles estimulen el creixement en aquesta part de la província".