Publicat 28/02/2019 12:19CET

Reig Jofre va guanyar 9,25 milions l'any passat, un 5% més

Reig Jofre
REIG JOFRE

BARCELONA, 28 febr. (EUROPA PRESS) -

La farmacutica Reig Jofre va guanyar 9,2 milions d'euros durant l'any passat, un 5% més que el 2017, i va obtenir uns ingressos de 180,5 milions, un 7% més.

Va contribuir al benefici la millora en els resultats financers i la reversió de provisions vinculades a la valoració dels immobles de les seves installacions productives, segons un comunicat de l'empresa.

Quant a la xifra de negoci de 180,5 milions, la companyia destaca una bona evolució de les unitats de negoci i sobretot el creixement del 35% en la línia de Complements Nutricionals de Forté Pharma a Frana.

L'Ebitda de la companyia es va situar en 16,4 milions d'euros i va reflectir una evolució positiva del 4% respecte a l'any anterior.

INVERSIONS

La inversió total va ser de 21,7 milions, 4,8 dels quals van ser per a R+D i 15,9 per a inversió productiva; i Reig Jofre també destaca l'impacte el 2018 de la participació en societats de desenvolupament de projectes en collaboració oberta, com Syna Therapeutics, en qu té una participació del 50%.

Dels 15,9 milions per a inversió productiva, destaquen els 7,5 per a la nova planta de liofilitzadors de Barcelona; per darrere, el compliment de la Directiva UE 2011/62 per evitar la falsificació de medicaments (una inversió acumulada superior als 5 milions), i el final de la inversió en la IV línia d'estrils de la planta de Toledo.

Les despeses de personal van créixer un 6%, en reforar-se les estructures comercials internacionals, sobretot a Frana, "fruit del fort ritme de creixement en vendes" i les incorporacions vinculades a l'augment de capacitat productiva a Espanya.

El deute financer net es va situar el 31 de desembre en 24,5 milions (l'any anterior van ser 18,3), per finanar projectes d'inversió que van incrementar l'endeutament bancari, com estava previst.

I es va retribuir eels accionistes amb un dividend flexible, que va suposar un pagament en efectiu de 380.109,36 euros i un augment de capital amb crrec a reserves per un total de 448.444,5 euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés