Publicat 16/7/2020 11:56:26 +02:00CET

Reig Jofre s'uneix al consorci andalús Vaxdyn per desenvolupar vacunes biològiques

Recurs de Laboratori Reig Jofre.
REIG JOFRE - Archivo

BARCELONA, 16 jul. (EUROPA PRESS) -

L'empresa farmacèutica Reig Jofre participa en el consorci biotecnològic andalús Vaxdyn per desenvolupar una vacuna multivalent contra infeccions bacterianes greus que produeixen els bacteris 'Acinetobacter baumannii', 'Pseudomonas aeruginosa' i 'Klebsiella pneumoniae'.

Les vacunes que desenvolupen gràcies a aquest consorci podrien prevenir malalties com les pneumònies resistents al tractament amb antibiòtics en pacients de grups de risc, com els afectats per malalties pulmonars cròniques o en tractament per al càncer, ha informat aquest dijous la farmacèutica cotitzada en el mercat continu espanyol.

Reig Jofre aportarà al consorci el seu coneixement en l'estratègia analítica, control de qualitat i definició del procés per produir els lots clínics i garantirà el posterior escalat industrial de la vacuna.

Les infeccions que produeixen bacteris resistents als antibiòtics causen la mort de 700.000 persones cada any, xifra que augmentarà progressivament si no es desenvolupen mesures preventives i terapèutiques.

La pneumònia produïda per bacteris, inclosos bacteris resistents als antibiòtics, és una de les principals causes de mort al món, amb especial incidència en la població infantil, la tercera edat i població immunodeprimida.

La directora de desenvolupaments parenterals de Reig Jofre, Gemma Lahuerta, ha assegurat que per a l'empresa és un "repte i un orgull" contribuir a una vacuna per combatre els tres patògens de més alta prioritat d'entre els resistents als antibiòtics per a l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

El ceo de Vaxdyn, Juanjo Infante, ha destacat que "Reig Jofre té una àmplia experiència en el desenvolupament i producció de productes farmacèutics injectables i liofilitzats", i ha destacat que es tracta d'un soci estratègic per al desenvolupament farmacèutic i industrial.