Publicat 17/1/2019 11:40:28 +01:00CET

El rei Joan Carles, incls en un document que Villarejo va preparar per al BBVA amb l'objectiu de ser investigat

Rey Juan Carlos I
REY JUAN CARLOS/ EUROPA PRESS

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El rei Joan Carles apareix com un dels objectius inclosos en un primer document que va preparar l'equip de l'excomissari José Manuel Villarejo per als directius del BBVA. El banc va contractar els serveis del policia perqu elaborés informes sobre determinades persones que, consideraven, podien ajudar-los a fer-se amb el poder del banc a través de la constructora Sacyr.

Segons una informació publicada aquest dijous pel digital 'Moncloa.com', en aquell document que enumerava una srie de noms de personalitats de la vida pública i empresarial, s'incloa el de Joan Carles de Borbó com un dels objectius principals.

La nota publicada pel diari inclou també els noms del president de Sacyr, Luis del Rivero, l'exministre Miguel Sebastián, qui va ser president del Banc Santander, Emilio Botín, l'expresident del Govern espanyol Felipe González i qui va ser president del BBVA Emilio Ybarra.

L'expresident de BBVA Francisco González hauria utilitzat el comissari Villarejo per tenir accés a temps real a les trucades telefniques que es van fer en plena operació d'assalt al banc els principals promotors de la maniobra, el llavors president de Sacyr, Luis del Rivero, l'industrial Juan Abelló i el cap de l'Oficina Econmica de José Luis Rodríguez Zapatero, Miguel Sebastián. Els informes destaquen que el rei havia de ser objecte d'investigació a causa de la bona relació del monarca amb Juan Abelló, que podria facilitar aquest canvi de cartes en el BBVA.