Publicat 07/12/2021 17:31CET

El rei emèrit al·lega immunitat i diu que la justícia britànica no és competent per atendre la demanda de Corinna

Archivo - El rei emèrit Joan Carles I
LEGAN P. MACE / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

Nega les acusacions i sosté que després de l'abdicació tan sols el pot jutjar el Tribunal Suprem

MADRID, 7 des. (EUROPA PRESS) -

La defensa del rei emèrit Joan Carles I ha assegurat que "Sa Majestat gaudeix d'immunitat" i la justícia britànica no és competent per atendre la demanda de Corinna Larsen que aquest dilluns i dimarts s'estudia als Reials Tribunals de Justícia de Londres.

En la demanda, l'examiga íntima del monarca insta els tribunals a reclamar al rei emèrit una indemnització pels costos del seu tractament mèdic de salut mental, per la "instal·lació de mesures de seguretat, personal i serveis diaris de protecció" i per la contractació d'"exdiplomàtics i exfuncionaris del Govern" central amb la finalitat de "posar fi a l'assetjament" que diu haver rebut de Joan Carles I.

Ara, la defensa de l'emèrit --a càrrec del despatx Clifford Chance-- ha presentat les seves al·legacions al jutge Matthew Nicklin en una vista preliminar. En un text de 26 folis, al qual ha tingut accés Europa Press, el lletrat Daniel Bethlehem nega totes les acusacions de Larsen i insisteix que l'òrgan competent per atendre qualsevol procediment vinculat al monarca posterior a l'abdicació és el Tribunal Suprem d'Espanya.

Bethlehem explica que "hi ha almenys tres qüestions d'immunitat que són pertinents" en aquest cas. Ha defensat que Joan Carles I és membre de la Casa Reial i s'ha emparat en la llei d'immunitat de l'Estat aprovada al Regne Unit el 1978, l'àmbit d'aplicació de la qual s'estén al sobirà i als membres de la seva família que formen part de la Casa Reial.

Segons la defensa, aquest cas s'aplica al rei emèrit, qui "té dret a immunitat de la jurisdicció dels tribunals britànics en la seva qualitat de membre d'alt rang de la família reial i la Casa Reial d'Espanya, fins i tot en relació amb les reclamacions plantejades en aquest procediment".

Bethlehem precisa que aquesta immunitat "no col·loca Sa Majestat per sobre de la llei", sinó que "reconeix que, atès el caràcter constitucional del càrrec de Sa Majestat, està degudament sotmès a la jurisdicció del Tribunal Suprem d'Espanya i tan sols del Tribunal Suprem d'Espanya".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés